TV: Tung förlust för Hamréns Island - Frankrike nära EM

EM-kval (herr)

Oliver Giroud blev stor matchhjälte när han gjorde matchens enda mål i mötet med Island.
Förlusten för Erik Hamrén och Island gör att EM-slutspelet nästa sommar nu är långt borta.
- Vi visste att det skulle bli tufft att komma hit, säger Frankrikes försvarare Clément Lenglet enligt Uefa.

I första halvlek saknades de riktigt heta målchanserna för båda lagen men Frankrike var spelförande. Olivier Giroud startade för de regerande världsmästarna och var het i matchen. Han visade sitt tydliga missnöje efter att en boll tagit, vad han ansåg, på en isländsk arm i straffområdet. Förtvivlad sprang han efter domaren och varnades slutligen för protest. Antoine Griezmann fick sedan chansen utanför straffområdet genom ett farligt frisparksläge men Barcelonas stjärna kunde inte trycka ner bollen under ribban.

I 43:e minuten fick Kingsley Coman en möjlighet från högerkanten, Bayern München-spelaren som gjort tre mål på de två senaste landskamperna sköt dock i utsidan av målet.

Efter 66 minuters skulle matchens första mål komma. Antoine Griezmann föll i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Oliver Giroud som enkelt placerade in ledningsmålet till fransmännen.

I samband med straffen fick Islands förbundskapten Erik Hamrén syna det gula kortet efter protester.

- Min första reaktion var: Han lägger sig, det ska vara filmning för gult kort. Fallet kommer lite sent, men det är en rejäl spark på låret. Så straffen är inget att snacka om, säger C Mores expert Anders Andersson.

Kort därpå var fransmännen även nära att göra 2-0. Kingsley Coman spelade snett inåt bakåt i straffområdet till Blaise Matuidi - som prickade stolpen.

Island försökte att få till en kvittering i slutet – men fransmännen höll undan och vann matchen med 1-0. Segern gör att Frankrike nu har 18 poäng när tre matcher återstår, vilket placerar laget på en andraplats i grupp H bakom Turkiet – som också har 18 poäng efter ett sent mål mot Albanien under fredagskvällen.

För Hamréns Island är läget desto jobbigare – laget är sex poäng bakom toppduon i gruppen och det ser mörkt ut att knipa en av de två första platserna.

- Vi visste att det skulle bli tufft att komma hit och det var en tuff kamp. Vinsten var viktig för oss och vi var tålmodiga. Vi förtjänade att vinna, säger Frankrikes försvarare Clément Lenglet enligt Uefa.

Island: Halldorsson - Palsson, Sigurdsson, Arnarson, Skulason, Gudmundsson, Sigurjonsson, Bjarnarson, Traustason, Sighthorsson, Sigurdsson

Frankrike: Mandanda - Pavard, Varane, Lenglet, Digne, Tolisso, Kante, Coman, Griezmann, Matuidi, Giroud