TV: Tung smäll för Hamréns Island – Albanien avgjorde sent

EM-kval (herr)

Island reste till Albanien för att städa bort albanerna från toppen i grupp H.
Så blev det inte – två sena mål gjorde att islänningarna föll med 4-2.

EM-kvalets grupper är rafflande, så även grupp H där Erik Hamréns Island huserar.

Under tisdagskvällen gästade Island Albanien och en seger hade ökat avståndet ner till albanerna med nio poäng. Ett sådant resultat hade med största sannolikhet förstört Albaniens chanser att nå EM.

Men albanerna ville annat den här kvällen på Elbasan Arena och gick ut till halvtidsvila med 1-0 efter mål av Kastriot Demaku.

Islänningarna fick en smakstart på resterande 45 minuter då Gylfi Sigurdsson kvitterade omgående. Därefter kom två snabba mål.

Klockan stod på 52 minuter när Elseid Hysaj gav Albanien ledningen på nytt, men bara sex minuter senare kvitterade islänningarna igen – den här gången genom AIK:s Kolbeinn Sigthorsson.

2-2 stod sig fram till det att elva minuter återstod. Albanerna avgjorde då matchen med två mål inom loppet av tre minuter. Först skickade Odise Roshi in 3-2 innan Sokol Cikalleshi avgjorde matchen med Albaniens fjärde mål för kvällen.

I och med förlusten tappar Hamréns Island på Turkiet och Frankrike i toppen av grupp H. Turkarna och fransmännen har 15 poäng vardera med fyra matcher kvar att spela. Island ligger på en tredjeplats med tolv poäng och där bakom skuggar Albanien på nio poäng.

Se höjdpunkterna från matchen i klippet högst upp i artikeln.

Publicerad 2019-09-10 kl 23:16