Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Uefa beslutar - Sveriges U21-match mot Armenien ställs in

U21-landslagets EM-kvalmatch mot Armenien ställs in.
Det efter beslut av Uefa.
Vi har den största respekt för att armenierna befinner sig i en väldigt svår situation, säger U21-landslagets tillförordnade förbundskapten Claes Eriksson på förbundets hemsida.

Sverige jagar en plats U21-EM. Under novembers landslagssamling skulle man möta Armenien och Italien i EM-kvalets två sista matcher - men nu blir det bara en.

Svenska Fotbollförbundet meddelade under tisdagen att fredagens U21-match mot Armenien, som skulle spelats i Larnaca på Cypern, ställs in. Det efter att ett stort antal spelare har drabbats av covid-19 i det armeniska U21-landslaget. Armenien kan inte heller komplettera sin trupp med andra spelare på grund av undantagslagarna som gäller i landet i samband med oroligheterna i området Nagorno Karabach.

- I den bästa av världar önskar man att matcher ska avgöras på fotbollsplanen, men i dessa speciella tider får vi vara redo för allt och agera efter det. Vi har den största respekt för att armenierna befinner sig i en väldigt svår situation där de inte bara har covid-19 att hantera utan också oroligheterna i Nagorno Karabach, som ju är orsaken till att matchen skulle spelas på Cypern, säger tillförordnade förbundskaptenen Claes Eriksson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

ANNONS

Vad händer då med matchen?

”Vad som blir de exakta följderna av den inställda matchen är i skrivande stund inte alldeles klart, utan matchen blir nu ett disciplinärende hos Uefa. I normalfallet skulle Sverige dömas som segrare med matchresultatet 3-0. I nuläget är matchen i alla fall av Uefa angiven som ”inställd” (cancelled) och inte ”uppskjuten” (postponed)”, meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Publicerad 2020-11-10 kl 16:18
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto