POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
2v

Bajens sportchef till Stockholm - och Wicks gästar "Lundh Live" i Uppsala: "Planen är att jag ska bli ett monster"

Foto: Bildbyrån.

Joshua Wicks stängdes av i två år för dopingbrott och försökte ta sitt liv.
I vår gästar han podcasten ”Lundh live”.
- Jag mår bättre än någonsin, säger han till Fotbollskanalen.
Dessutom blir det ”förlängning” i Stockholm då Jesper Jansson ska gästa.

Olof Lundh ger sig ut på en livepodd-turné under vintern/våren. Sedan tidigare finns namn som Janne Andersson, Anders Svensson, Henrik Rydström och Jonas Olsson inbokade – och nu har ytterligasre två namn, Joshua Wicks och Jesper Jansson, bokats in. (du hittar biljetter till podden här).

Den tidigare Sirius-målvakten, amerikanen Joshua Wicks, stängdes av under två års tid för att ha testats positivt för bruk av kokain. Avstängningen som följde efter domen ledde till att Wicks mådde mycket dåligt och i en tidigare intervju med UNT har målvakten berättat att han vid ett tillfälle försökt ta sitt liv

- Det fanns inget kvar för mig. Jag förlorade väldigt mycket kontakt med min familj, mina barn. Det var den värsta tiden i mitt liv mentalt. Jag försökte avsluta det själv vid ett tillfälle, det kom några vänner och räddade mig. Jag kom till sjukhuset och pratade med personer, men jag kände mig helt ensam i ett mörker, berättade Wicks då.

Nu närmar avstängningen sig sitt slut (april 2020) och amerikanen siktar på att hitta en ny klubb den här säsongen. Då ”Lundh live” kommer till Katalin i Uppsala kommer Henrik Rydström att få sällskap av just Wicks.

36-åringen är laddad på att prata fotboll.

- Det är häftigt varje gång man får möjlighet att prata fotboll. Jag har gjort många intervjuer och jag gillar verkligen det, säger han till Fotbollskanalen.

Vad vill du prata om?
- Vad som helst, haha! Men den kommande säsongen skulle jag gärna prata om, allsvenskan. Fotboll i allmänhet och skillnaden mellan att träna fotboll och att förstå och studera fotboll. Det kan vara ett ämne.

Hur ser planerna ut för framtiden?
- Jag planerar att ta mig tillbaka till planen och vara ett monster! Det är min plan, haha.

- Jag har inget konkret. Självklart skulle jag vilja stanna i Sverige och allsvenskan. Jag vill stanna och satsa på bli en av de bästa målvakterna i ligan. Sedan finns det intresse från klubbar utanför Sverige också. När avstängningen löpt ut får jag se till mina alternativ och fundera på vad som är bäst. Men jag skulle föredra att stanna i Sverige och bli krönt som ligans bäste målvakt.

Wicks säger att han i dag mår betydligt bättre.

- Jag mår fantastiskt, bättre än någonsin. Jag tar inte varje dag för givet. Jag har en vacker kvinna vid min sida, som kommer att bli min fru någon dag. Och jag har fina vänner och en fin familj omkring som stöttar mig. Det känns fantastiskt.

Utöver Wicks står det nu även klart att föreställningen i Stockholm kommer att adderas med en "förlängning" då Hammarbys sportchef Jesper Jansson adderats till de redan klara gästerna Janne Andersson och Jonas Olsson. Det innebär 3 x 45 minuter i Stockholm. Föreställningen i Stockholm hålls på Scalateatern den 13 mars.

Du hittar biljetter till podden här

FAKTA

Hit kommer "Lundh" i vår

8 mars: Stora Teatern, Göteborg – Lisa Ek, Pontus Farnerud, Anders Svensson*
9 mars: Katalin, Uppsala – Henrik Rydström, Joshua Wicks.
11 mars: Stadsteatern, Lund – Therese Sjögran, Roland Andersson, Ivo Pekalski*
12 mars: Arbis bar & salonger, Norrköping – Janne Hellström, Peter Hunt
13 mars: Scalateatern, Stockholm – Jonas Olsson, Janne Andersson, Jesper Jansson*
14 mars: Frimis salonger, Örebro – Pelle Blohm, Nordin Gerzic
19 mars: Landskrona teater, Landskrona – Claes Cronqvist, Daniel Nannskog
20 mars: Kalmar teater, Kalmar – Petter Wastå
21 mars: Malmö live, Malmö – Yksel Osmanovski

Ovan är klara gäster, mer kommer. Vid varje ställe blir det 2x45 minuter, det vill säga två gäster som intervjuas 45 minuter var.

*Förlängning med en tredje gäst, alltså ytterligare 45 minuter.

Publicerad 2020-01-28 kl 16:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå