Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bayern-legendarens hyllning till Ralf Edström: "Hade varit minst lika bra som Zlatan, om inte bättre"

Bundesliga

Conny Torstensson var landslagskamrat med Ralf Edström.
Nu hyllar Bayern München-legenden sin gamla kollega.
- Han hade varit minst lika bra som Zlatan, om inte bättre, säger Torstensson i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

Conny Torstensson minns tillbaka till VM 1974 med värme. I svenska landslaget hade han flera gamla lagkamrater från Åtvidaberg, och i slutspelet fick han möta sina lagkamrater från Bayern München.

- Ja, det var ju en fantastisk match. Och jag hade väl sex motspelare som var mina medspelare i Bayern. Samtidigt som det var sex från Åtvidaberg på plan. Så mer än hälften var ju mina kompisar i en sådan match som kanske var ett en utav VM:s bästa och mest sevärda fotbollsmatcher. Så en fantastisk upplevelse i sig. Men även om jag kanske var en ganska tuff fotbollsspelare på plan så har jag aldrig känt agg emot en med- eller motspelare, så det var bara en upplevelse.

ANNONS

På plan fanns dessutom numera legenden Ralf Edström vid hans sida.

Och i matchen mot Västtyskland, som Sverige förlorade med 4-2 till slut, stod Edström för ett fantastiskt mål.

- Han var riktigt duktig. Han skadar sig ju redan som 23, 24-åring så hade han fått fortsätta att spela och haft samma ambitioner fysiskt, eller orkat som Zlatan, så hade han ju varit minst lika bra som Zlatan, om inte bättre.

Vad var det han hade?
- Ett fantastiskt huvudspel till att börja med. Det var ju det som alla kommer ihåg. Men han hade en fantastisk vänsterfot, ett bra skott samtidigt som han hade en bra överblick. Och litegrann utav det som (Franz) Beckenbauer hade som var fantastiskt, det hade Ralf litegrann utav. Att ha balansen och han hade väldigt bra kontroll. Men tyvärr tror jag att han blev skadad redan i Oslo 75. Där slutade litegrann utav Ralfs storhetstid.

ANNONS

Fakta

325 - Conny Torstensson

Avsnitt 352 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Conny Torstensson. Han är den svensk herrspelare som vunnit Europacupen flest gånger och talar om de tre Europa-cuptitlarna med Bayern München, om hur den tyska storklubben värvade honom efter att han gjort två mål mot den, om kontraktet som skrev på ett kollegieblock egentligen var två kontrakt, om att spela med Beckenbauer, Müller och Maier, om omspelet som avgjorde den första finalen, om misstankarna att Leeds-spelarna var dopade i den andra finalen, om den tunga skadan som stoppade honom från spel i tredje finalen och om bonusbråket med den tyska klubben.

Dessutom berättar Torstensson om genombrottet i Åtvidabergs FF, om storlaget som dominerade svensk fotboll med hjälp av Facit, om att Ralf Edström blivit lika bra som Zlatan utan en svår skada, om varför Sverige lyckades i VM 1974 men floppade 1978, om splittringen i svensk fotboll som påverkade landslaget och om förvåningen över att ingen i svensk fotboll var intresserade av hans erfarenheter i Bayern München.

Publicerad 2022-05-26 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto