Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Torstensson om hur han värvades till Bayern München: "Fanns någon summa som inte var med i kontraktet"

Bundesliga

Conny Torstensson mötte Bayern München i Champions League.
Kort därefter lämnade han Åtvidaberg - för en flytt till den tyska storklubben.
- Det fanns väl någon summa som inte var med i kontraktet, säger han i podcasten Lundh om hur övergången gick till.

Foto: Bildbyrån

Conny Torstensson värvades från Åtvidaberg till Bayern München efter att lagen mötts i Champions League och tyskarna till slut slagit ut svenskarna på straffar.

Sedan gick allt fort för svensken. Bayerns dåvarande president, Wilhelm Neudecker, ska ha sagt "vi ska ha killen i röda skor", ihopblandad med Reine Almqvist. Men det var Torstensson de ville ha och efter ett tag var köpet ett faktum.

På den tiden fanns inga transferfönster att förhålla sig till, och inte heller några agenter. Den svenske Bayern-legendaren berättar i Lundhs podcast hur köpet egentligen gick till.

Hur såg kontraktet ut?
- Det var en månadslön och det var en garantipremie. Så att även om jag inte skulle spela så skulle jag ha en garanti för premien. Så det var väl det som gällde samt att det här var ju oktober, november 73 och vi skriver et tvåårskontrakt där det stod att om kontraktet skulle förlängas så skulle det förlängas på samma villkor fram till sommaren 77, om båda parter var överens om det, säger han.

ANNONS

Ville man inte ha en höjning då?
- Vill och vill, men man måste prestera först. Men sen var det väl så att det fanns väl någon summa som inte var med i kontraktet.

Som du fick under bordet då?
- Ja, eller vid sidan av bordet. Det var ju så det bra.

Så även Bayern gjorde sådant?
- Ja, jag skulle väl säga att det skrevs två kontrakt. Och det var väl skillnaden mellan det svenska och det tyska kontraktet och där föll det väl några pengar i mellan. Men sen när vi skulle skriva om det här kontraktet så var ju alla pengar i Bayern skattepengar i övrigt så där blev vi lite oense och jag skrev inte på det avtalet för förlängning förrän en eller två dagar innan det gick ut. Så att det var nära att vi skildes redan efter två år.

Jag läste också att det avtalet skrevs på ett kollegieblock? Var det bägge avtalen?

ANNONS
- Nej, inte det andra, men det första var på amarantens kollegieblock som vi åkte till Grand hotell dagen därpå och kopierade för att jag hade originalet över natten. 

Fakta

325 - Conny Torstensson

Avsnitt 352 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Conny Torstensson. Han är den svensk herrspelare som vunnit Europacupen flest gånger och talar om de tre Europa-cuptitlarna med Bayern München, om hur den tyska storklubben värvade honom efter att han gjort två mål mot den, om kontraktet som skrev på ett kollegieblock egentligen var två kontrakt, om att spela med Beckenbauer, Müller och Maier, om omspelet som avgjorde den första finalen, om misstankarna att Leeds-spelarna var dopade i den andra finalen, om den tunga skadan som stoppade honom från spel i tredje finalen och om bonusbråket med den tyska klubben.

Dessutom berättar Torstensson om genombrottet i Åtvidabergs FF, om storlaget som dominerade svensk fotboll med hjälp av Facit, om att Ralf Edström blivit lika bra som Zlatan utan en svår skada, om varför Sverige lyckades i VM 1974 men floppade 1978, om splittringen i svensk fotboll som påverkade landslaget och om förvåningen över att ingen i svensk fotboll var intresserade av hans erfarenheter i Bayern München.

Publicerad 2022-05-25 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto