Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Blackstenius: "Bra att bli upplyft tidigt i A-landslaget"

Stina Blackstenius gjorde debut i A-landslaget som 19-åring.
Att unga spelare får chansen tidigt i landslaget tror hon kan gynna laget i längden.
- När de äldre spelarna slutar sen så har man kommit in i det på ett annat sätt, säger hon i podcasten Lundh.

Den 27 oktober 2015 hoppade en 19-årig Stina Blackstenius in i Sveriges EM-kvalmatch mot Danmark och gjorde då debut i A-landslaget. Linköpings stjärnanfallare ser positivt på att spelare lyfts upp tidigt i landslaget.

- Jag tror det kan vara bra att komma in ganska tidigt i en sån miljö just för att när de äldre spelarna sen slutar så har man kommit in i det på ett annat sätt. Man har hittat sin roll både utanför och på plan. Man kan lära sig väldigt mycket av att vara i den miljön och utvecklas som spelare såklart. Men det är klart det kan vara olika beroende på vilken situation man är i men som spelare såklart vill man bli uttagen och spela med A-landslaget såklart, säger Blackstenius i Fotbollskanalens podcast Lundh.

20-åringen menar att det var lätt att komma in i det svenska landslaget.

- När jag kom med förra året var det en väldigt enkel grupp att vara med. Det tyckte jag inte var så svårt. Sen är jag en person som i början känner av väldigt mycket och jag är kanske inte den som hörs och syns så mycket. Men jag tyckte det var väldigt roligt att få se hur det känns att komma in i en grupp där man träffar spelare och människor som man inte spelat med tidigare som man kanske bara har sett på tv tidigare.

122 - Stina Blackstenius

Avsnitt 122 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Stina Blackstenius. Anfallaren har haft ett makalöst år, från EM-guldet med F19-landslaget förra sommaren via landslagsdebut, OS-silver i Rio de Janeiro och till SM-guld med Linköping. Blackstenius berättar om det svåra valet hon står inför när storklubbar jagar henne och kontraktet går ut, varför en flytt inom Sverige inte är aktuellt, om vikten av att ha agent och om vad som driver henne. Stina Blackstenius talar om att försöka ta hem U20-VM i december, om klivet upp från U-landslag till A-landslag, om Sveriges chanser att ta hem ett EM-guld nästa sommar, om hur hon känt av bråket mellan klubbarna och Pia Sundhage och vem hon tror är en bra efterträdare som förbundskapten. Dessutom om hur man tvingas välja som ung talang, om att spel i Champions League lockar och att hon hoppas att Uefa gör om Champions League till gruppspel.

Publicerad 2016-11-04 kl 12:44

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER