Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vinbergs svar efter Asllanis Kafaji-utspel: "Förvånad över att hon sa så"

Sverige (dam)

Kosovare Asllanis riktade kritik mot Rosa Kafaji. 
Något som förvånade i landslagstruppen.
- Jag blev chockad och förvånad över att hon sa så, förklarar Matilda Vinberg i podcasten Lundh. 

Foto: Bildbyrån.

Efter det svenska landslagets EM-kvalpremiär mot England på Wembley fick ett uttalande från Kosovare Asllani uppmärksamhet.

Detta när trotjänaren riktade kritik mot de yngre spelarna, med Rosa Kafaji i spetsen – trots att Kafaji hade hoppat in och svarat för en assist till det poängräddande 1-1-målet.

- Offensivt bra men defensivt finns det saker att jobba på. De är på uppgång. Men man ska kolla på helheten. Det är det som gör en komplett fotbollsspelare. Det är inte bara offensivt, man ska ha det defensiva också, sa Asllani efter matchen.

Med i truppen fanns bland annat 21-åriga Matilda Vinberg. När hon gästar podcasten Lundh berättar hon att Asllanis utspel var förvånande, även om hon inte upplever landslagets äldre garde som särskilt tufft mot de yngre förmågorna.

Annons

- Nej, det är de inte. Jag tror att många reagerade på att hon sa det. Det är ingenting som märks av i laget eller på samlingarna. Jag blev chockad och förvånad över att hon sa så, säger Vinberg.

Hur snackade ni om det efteråt? Går man bara och duckar om det?
- Ja, det tror jag att folk gör. Sen tror jag absolut att man kanske diskuterar och pratar om det med de som man umgås med.

Det är en generationsväxling nu, det är några som har lagt av på senare år. Hur är det att ni kommer in som en ung generation och vill ta plats?
- Kommer in och skrämmer de äldre…

Ja, precis.
- Jag tycker att det hittills har varit en bra stämning mellan de unga och de äldre. Jag känner ändå många av de äldre och kommer bra överens med dem också. Sen har vi ändå till exempel en Madelen Janogy som jag är jättenära med, hon är inte så gammal, hon är bara 28 år och jag tror fortfarande att hon väntar på sin chans att bli en startspelare, säger Matilda Vinberg och summerar:

Annons

- Det är fortfarande många spelare som kommer att vara kvar i landslaget och som också väntar på att etablera sig i startelvan eller att spela ännu mer.

Lyssna på hela avsnittet av podcasten Lundh med Matilda Vinberg i spelaren.

FAKTA

433 - Matilda Vinberg

Avsnitt 433 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Matilda Vinberg. Hon talar om glädjen över att ha hjälpt Tottenham till FA-cupfinal på Wembley, om varför hon valde Tottenham, om skälet till att hon nobbade Chelseas bud, om betydelsen av svenska tränaren Robert Vilhamn, om förutsättningarna i klubben, om förvåningen över att herr- och damlaget aldrig träffas och om de lite opersonliga hälsningarna från herrstjärnorna inför semifinalen.

Dessutom berättar Vinberg om vikten av tidig speltid i Enskede, om genombrottet i Hammarby, om glädjen över dubbeln, om avsaknaden av Bajen-supportrarna, om den infekterade flytten från klubben där ledningen inte gav en korrekt bild av förhandlingarna, om att hon egentligen velat stanna ett år, om att etablera sig i landslagstruppen, om att VM-nobben tog hårt, om överraskningen när Kosovare Asllani talade om Rosa Kafajis brister och om chocken över att Marika Domanski Lyfors blivit svårt sjuk.

Publicerad 2024-04-26 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto