Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Christenson: Bättre inramning i allsvenskan än i PL: "Var på Häcken två gånger - bättre än vissa PL-arenor"

Lundhs Podcast

Allsvenskan slår Premier League på fingrarna vad gäller inramning.
Det menar The Guardians svenske fotbollschef Marcus Christenson.
- Jag var på Häcken två gånger i rad, det var bättre stämning där än på vissa Premier League-arenor, säger han i podcasten ”Lundh”.

Foto: Bildbyrån.

I takt med att Premier League vuxit i popularitet har biljettpriserna ökat – och andelen turister ökat. Många hävdar att det fått inverkan på stämningen från läktarplats på matcherna.

Marcus Christenson är fotbollschef på den ansedda tidningen The Guardian och han håller med. Han menar att det allt som oftast är bättre stämning på andra ställen i Europa, däribland allsvenskan, än vad det är i den engelska högstaligan.

- När jag har gått på fotboll hemma i Sverige ibland på påsken, jag var på Häcken två gånger i rad, så var det bättre stämning där än på vissa Premier League-arenor. Häromdagen slog jag över från Arsenal-United till en tysk ligamatch, det var otroligt mycket bättre stämning. Sedan gick jag tillbaka till Arsenal efter pausen, och det var helt tyst på Emirates. Det är synd. Jag åker till Anfield ibland, och bortsett You’ll never walk alone, som man får gåshud av, är det väldigt tyst. Det är trist, säger han i podcasten ”Lundh”.

ANNONS

Christenson berättar att många läsare vill se mer bevakning kring klubbarna i andradivisionen The Championship.

- Ja. Det är ett av de få klagomål vi får ofta: mer Championship. Det är helt rätt. Det är lite av en resursfråga, men vi måste göra mer för det finns många som bryr sig. Norwich, Leeds, Bristol City, Ipswich i andra änden av tabellen – det är klassiska lag med stora fanskaror.

Fakta

222 - Marcus Christenson

Avsnitt 222 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Marcus Christenson. Svensken är fotbollschef på Guardian och leder den engelska tidningens arbete med att bevaka fotboll och talar om hur svårt det är att bevaka Premier League-klubbar, om hur klubbar blockar en från intervjuer om man inte följer direktiv, om hur de försöker styra allt, om varför det är så få spelarintervjuer och om hur man gör för att inte dras in i spekulationer kring ”silly season”.

Dessutom berättar Christenson om Guardians satsning för att ge upprättelse till offren för Hillsborough, om när tidningen avslöjade övergrepp på barn från tränare och dess följder, om vikten att lägga tid och resurser på journalistik, om att det inte finns något krav på att göra x antal artiklar som ger mycket klick, om den engelska journalistkulturen där man samsas om citat och om skillnaden mot medier i Sverige.

Christenson talar även om vägen fram som journalist, om hans förslag att Guardian ska slopa spelannonser, om att England ligger efter när det gäller bevakning av fotboll för damer, om tidningarnas framtid och om att han upplever bättre stämning på läktarna i allsvenskan än i Premier League.

Publicerad 2019-03-19 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto