Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Frida Östberg utesluter inte att ge sig in i tränarvärlden: "Har mycket att ge tillbaka"

Suget efter en ledarroll - och att som tränare aktivt bidra till utvecklingen svensk fotboll - har med åren blivit allt större för Frida Östberg.
-Jag har mycket att ge tillbaka och kan absolut se mig som tränare, säger hon i Lundhs podcast.

Under sommaren bjuder Lundhs podcast på en rad "nostalgipoddar" där man minns tillbaka på gamla triumfer och fiaskon. Veckans gäst är den tidigare Umeå-och landslagsmittfältaren Frida Östberg som var med när Sverige tog ett VM-silver 2003.

Efter att Östberg avslutat sin spelarkarriär har hon till skillnad från många andra inte tagit på sig någon större ledarroll i någon klubb.

I dag jobbar hon som fotbollsexpert, men medger att den ständiga kontakten med fotbollen har gett henne ett växande sug på att en dag ta på sig en tränarroll.

-Jag kan mycket väl se mig själv bli tränare i framtiden och det här med tränarbiten börjar komma mer och mer. Coachning är någonting jag brinner för och jag känner att jag har mycket att ge tillbaka, säger hon i Lundhs podcast.

Den tidigare landslagsmittfältaren ser gärna ett bättre samarbete på damsidan inom svensk fotboll då det skulle gynna utvecklingen.

-Vi måste börja prata mer inom svensk damfotboll. Jag tycker det finns så otroligt mycket som vi har i svensk damfotboll som folk går miste om bara för att man inte är tydligare med var man har att erbjuda. Vi borde ha en bättre dialog om hur man kan hjälpa varandra att göra saker och ting bättre. 

Vidare tycker Östberg att fler före detta landslagsspelare borde involveras inom fotbollen på olika sätt.

- Det finns otroligt mycket kompetens som bara försvinner. Vi måste försöka knyta an fler spelare som har varit i landslaget. Det kan bidra med mycket i klubbverksamheter och i förbundsarbeten på olika sätt. Jag själv skulle också kunna tänka mig att gå in i en klubbverksamhet att hjälpa till.

Det återstår helt enkelt att se när och om Frida Östberg, som vann fyra SM-guld under sin spelarkarriär, tar på sig en tränarroll.

Lyssna på avsnittet med Frida Östberg i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-09 kl 23:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons