Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gyökeres om BP och Olof Mellberg som tränare: "En otrolig resa att få vara med om"

Lundhs Podcast 2021-12-02 kl 06:30

Viktor Gyökeres hade Olof Mellberg som tränare i BP innan flytten utomlands.
Nu berättar Gyökeres om den tiden och hur den tidigare landslagsstjärnan var som tränare.
- Det var en otrolig resa att få vara med på, säger han i podcasten "Lundh".

Viktor Gyökeres gjorde A-lagsdebut redan 2015 för BP. Därefter anslöt Olof Mellberg som huvudtränare 2016, tog upp klubben från ettan norra till superettan och sedan vidare till allsvenskan. Nu berättar Gyökeres om den perioden i karriären och hur Mellberg var som tränare.

- När han kom så var det väl många som lämnade från året innan. Det var ett nybygge med en bra mix av både lite äldre erfarna spelare och yngre spelare. Han (Mellberg) och (Azrudin) Valentic gjorde ett riktigt bra jobb tillsammans. Men det är klart att det är otroligt gjort med tanke på att han inte hade haft något lag tidigare. Det var en otrolig resa att få vara med på, säger han i podcasten "Lundh".

ANNONS

Om man ser på truppen så är det många bra namn som sedan har gått vidare. Men vill du ändå tillskriva Mellberg och Valentic en stor ära i att de tog upp er? För i efterhand kan man ju säga att de disponerade ett otroligt material.
-
Ja det är klart att vi hade ett bra lag men jag ska absolut säga att de hade mycket att göra med att vi gick upp. De gjorde det mycket bra i deras taktik och hur de ville spela. Det hjälpte oss enormt mycket. Både för egen del och för laget.

Vad hjälpte de dig med som anfallare? Du gjorde ju rätt mycket mål redan första säsongen och riktigt mycket mål under andra.
-
Båda två såg väl direkt vad jag behövde jobba med, vad mina styrkor var och försökte få ut max av mig direkt från början. De har hjälpt mig väldigt mycket.

Fakta

330 - Viktor Gyökeres

Avsnitt 330 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Viktor Gyökeres. Anfallaren talar om att ha hittat hem i Coventry efter en rad utlåningar, om hur managern Mark Robins hjälper honom att utvecklas, om att klubben spelar långt från brittiskt, om varför han älskar det flitiga matchandet, om målet att ta sig till playoff och om förhoppningen att få spela i Premier League.

Gyökeres berättar även om besvikelsen efter Sverige-förlusten i Sevilla, om tron på att nå VM via playoff, om att ta plats i landslaget, om succén i BP och kontakterna med gamla lagkamrater, om att inte tveka kring bud från Premier League-laget Brighton, om de många utlåningarna, om skillnaden på spel i Tyskland och England samt om varför han nobbat propåer från allsvenska lag likt Malmö FF.

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto