Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hodgson inte besviken över Liverpool-jobbet: "Inte det namn som fansen ville ha"

Lundhs Podcast 2022-01-01 kl 06:30

Roy Hodgson köptes loss från Fulham och tog över Liverpool sommaren 2010.
I början av januari 2011 fick han sparken - vilket inte grämer honom längre.
- I ärlighetens namn var jag aldrig ett val som Liverpool-fansen ville ha, säger Hodgson i podcasten "Lundh".

Roy Hodgson, 74, har en gedigen tränarkarriär att se tillbaka på. På meritlistan finns bland annat en kort sejour som tränare för Liverpool.

Efter att Rafael Benitez fått sparken efter säsongen 2010 valde Merseyside-klubben att anställa Hodgson - som blev kvar ett drygt halvår på posten. I januari året därpå fick dock även han lämna.

När jag frågade dig om den tuffaste perioden så hade jag trott att det skulle vara tiden i Liverpool.
- Nej, det var bara ett av dem jobben som du inte tackar nej till. Det har även varit ett jobb jag avundats. Jag blev erbjuden det under tiden i Blackburn men tackade nej på grund av hängivenheten jag kände till klubben när det gick väldigt bra. När de sa att de var intresserade av mig så sa jag att tänk inte på mig för jag är hängiven till Blackburn. Så när erbjudandet kom upp igen så visste jag att jag inte kunde tacka nej till det. Men jag visste att det var en stor risk, säger Hodgson i podcasten "Lundh". 

ANNONS

- För jag visste att de som bestämde att jag var mannen de ville ha var inte samma personer som kommer vara där när jag anländer. För snart kommer klubben att byta ägare och en grupp med människor skulle komma in. Så jag tar ner det till att det var ett jobb som jag var tvungen att ta, det var ingen bra tidpunkt, det var ingen bra tidpunkt för mig och ingen bra tidpunkt för Kenny Dalglish som tog över efter mig heller. Även om han fick pengar för att förbättra laget, vilket jag aldrig fick, för det fanns inga pengar i klubben.

Det var andra ägare under den tiden.
- Jag klubben väntade på att säljas. Ägarna var Tom Hicks and George Gillett men banken hade tvingat dem att sälja. Och banken hade satt in två personer som styrde klubben tills de hittat nya ägare. Så de som jag jobbade för var de som banken hade satt in. De stack när de nya ägarna tog över. Och när de nya ägarna tog över hade de en annan tanke på vad de ville ha och då var det någon som Liverpool-fansen vill ha. I ärlighetens namn var jag aldrig ett val som Liverpool-fansen ville ha, de ville ha Kenny Dalglish. De ville ha sin egen man, att deras kung skulle komma tillbaka.

ANNONS

Hodgson fortsätter:

- Jag hade behövt vara lika framgångsrik som (Jürgen) Klopp var när han tog över, hade vi varit i toppen av ligan, vilket vi inte var, så hade jag kanske fått en längre chans. Men Liverpool-jobbet var en sådan period i livet som du måste acceptera och ta dig igenom och jag är varken bitter eller har några dåliga känslor över det. Jag hade velat göra bättre ifrån mig, jag hade velat bli framgångsrik precis som Jürgen (Klopp) och Brendan Rogers var. Det hade varit möjligt med rätt uppbackning men just i vid den tidpunkten var det inte möjligt för mig och jag skriver ner det som en av de stunderna i livet som du bara måste leva med. Men jag skulle inte kategorisera det som en av de riktigt dåliga perioderna i min karriär. Direkt efteråt gick jag till en klubb som var väldigt bra för mig, West Bromwich Albion.

ANNONS

Fakta

334 - Roy Hodgson

Avsnitt 334 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Roy Hodgson som får Fotbollskanalens Hederspris 2021.

Tränarlegendaren berättar om samtalet från Sverige 1975, om att vinna SM-guld direkt med Halmstad, om den hätska debatten som följde i svensk fotboll, om att vända tillbaka till Sverige efter ett misslyckat äventyr i Bristol City, om succén i Malmö FF, om varför han räknar fem guld och inte två, om erbjudandet att ta över Sverige och om att aldrig ha funderat över inflytandet han haft på svensk fotboll.

Dessutom talar Hodgson om sin 45-åriga tränarkarriär, om betydelsen av Bob Houghton, om rädslan att stå utan arbete och att aldrig ha agent, om jobben han inte borde tagit, om succén i Fulham, om den smärtsamma tiden i Liverpool, om att basa över England, om att få avsluta i barndomens klubb Crystal Palace, om att ligga lågt med litteratur och opera-intresse och om att han kanske ändå tar ett jobb till.

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto