Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jansson ångrar inte Blågult-avskedet - förklarar beslutet: "Det blev droppen"

Sverige (herr)

Pontus Jansson slutade i landslaget efter EM 2021.
Ett beslut som han inte har ångrat.
- Jag kände under EM att jag kom längre och längre ifrån för varje träning och dag som gick, säger han i Lundhs podcast.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Pontus Jansson stannade vid 27 framträdanden i det svenska landslaget. Efter EM-uttåget mot Ukraina 2021 tog resan slut och trots övertalningskampanjer från spelare och ledare har den blivande Malmö-mittbacken stått fast vid sitt beslut.

- Varje gång Janne har hört av sig har jag tyckt att det är skitjobbigt. Att säga nej till en människa som jag gillar så mycket som Janne, och med dem som jag gillar så mycket i landslaget, är det skitjobbigt att säga nej. Men jag har fått vara stark och tagit bort känslorna i de lägena och fattat det beslut som jag trott varit det bästa för mig där och då, förklarar Jansson i Lundhs podcast.

Annons

Lyssna på hela avsnittet med Pontus Jansson i spelaren.

Fakta

398 - Pontus Jansson

Avsnitt 398 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Pontus Jansson i en extrapodd inför avtackningen i England. Mittbacken talar om de plågsamma skadeproblemen som förstört säsongen, om att han kan spela för Malmö FF i juli, om varför Rydström är Sveriges bästa tränare, om kaptensbindeln, om varför han ändrade sig kring tvåårsavtalet med Brentford, om att han är trött på snack om miljonerna han avstår och om stjärnpolarna han vill få att flytta med honom hem till MFF.

Dessutom berättar Jansson om det jobbiga avskedet från Brentford, om känslan i att det ifrågasatta klubbvalet blev rätt, om allt han lärt sig av ledningen, om Ivan Toneys avstängning, om en allt mer ojämn Premier League, om ratandet under EM 2021 som ledde till landslagsnobben, om att nu är det fokus på Malmö FF, om att skilja på att vara supporter och spelare samt om rädslan för tomma läktare som ledde till utspelet om att inte ha problem med uppstyrda slagsmål.

Publicerad 2023-05-26 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto