Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jansson vill få roll i MFF efter karriären - tar gärna över sportchefrollen efter Daniel Andersson: "Hade nog inte tackat nej…"

Lundhs Podcast

Pontus Jansson håller Malmö FF varmt om hjärtat.
Och i framtiden kan han bli sportchef i klubben.
- Jag hade nog inte tackat nej, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

Pontus Jansson är starkt förknippad med Malmö FF. Mittbacken kom upp från ungdomsakademin och slog sig in i A-laget. Sedan dess har han representerat klubbar som Torino, Leeds och Brentford. I podcasten Lundh öppnar han för att ta rollen som sportchef i Malmö.

- Jag hade nog inte tackat nej. Jag kommer att bo i Malmö när jag flyttar hem. Jag är så starkt förknippad med Malmö. Jag hade inte satt prestige i att bli assisterande tränare eller så heller. Kan jag bara hjälpa Malmö efter min karriär, vad det än är, så kommer jag till 99 procent att ta det. Kan jag inte jobba i Malmö kan jag säga att jag kommer åka runt på arenor och sjunga och skrika för dem. Så mycket betyder Malmö för mig, det tror jag man vet. Jag har en tajt relation med Danne, Niclas, spelarna – Jon Dahl Tomasson är väl egentligen den enda jag inte är tajt med. Men jag har ju danskar i klubben här, de kan förvarna om vilken karaktär och spelare jag är.

Annons

Du har redan köpt tomt i Lomma. Du ska inte bo på Näset som de andra?
- Nej. Det är för tätbebyggd där nere, jag behöver större än så.

Men någon gång kommer du komma hem till Malmö, om det sedan blir på läktare eller plan, och då ska du på något sätt knyta upp dig till MFF?
- Ja, vi får hoppas det. Det var drömmen när jag lämnade. Vi får hoppas att jag kan avrunda karriären i Malmö.

Fakta

304 - Pontus Jansson

Avsnitt 304 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Pontus Jansson. Mittbacken berättar om att det inte gick att spela på smärtstillande längre, om fotskadan som stört honom i två år, om att följa landskamper från sidan, om dialogen med Janne Andersson inför kommande mästerskap, om förvåningen över Zlatans comeback och om att det är okej att ha höga förväntningar på Sverige i EM.

Dessutom talar Jansson om vad som skar sig med Marcelo Bielsa i Leeds, om den tunga säsongsavslutningen med Brentford i fjol, om att han ska upp i Premier League, om att vara passionerad på plan vilket lett till att supportrar attackerat honom, om sin oro för att villkorstrappan ska förstöra för svensk fotboll, om kontakterna med Malmö FF och om att det dröjer innan det blir allsvenskan igen.

Publicerad 2021-04-04 kl 07:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto