POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
24v

Kan bli mesta landslagsspelaren någonsin: "Pikar Sjögran en del om det"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-versionen av podcasten med Caroline Seger i spelaren ovan.

Caroline Seger närmar sig Therese Sjögrans oerhört svårslagna rekord på 214 landskamper.
Mittfältaren är också öppen för att fortsätta flera år till - om VM blir en svensk framgång.
- Går det bra har vi helt plötsligt tagit en OS-plats. Då är det otroligt svårt att säga nej, säger Seger i podden Lundh.

Caroline Seger är den spelare i det nuvarande svenska landslaget som har gjort flest antal landskamper. Mittfältaren står nu på 187 matcher. Med det har Seger "bara" 27 landskamper upp till den meste landslagsspelaren genom tiderna - Therese Sjögran.

- Det är det enda målet jag har kvar nu tänkte jag säga - men det stämmer inte (skratt). Jag har pikat henne lite, hon är ju inte så lättpikad. Det är lite tråkigt. Hon bryr sig inte så mycket om sånt. Hon har sagt att om någon ska göra det så är det jag. Men jag har också förstått att det är otroligt många landskamper kvar. Det är inte så lätt, man spelar inte så många på ett år, säger Seger i podcasten Lundh.

Mittfältskuggen finner fortfarande stor njutning i att vara med i landslaget och tror att hon kan hålla på ett par år till, men då kan det krävas framgång i VM.

- Jag tycker att jag fortfarande håller en hög nivå och att det är skitroligt att vara med i landslaget. Det är en extra morot när man är i sin hemmiljö att få komma iväg och spela landskamper på den nivån. Går det fel i VM tror jag att det är mitt sista mästerskap. Går det bra har vi helt plötsligt tagit en OS-plats. Då är det otroligt svårt att säga nej. Jag tror att kroppen är det som skulle kunna stoppa mig. Jag måste vara bra och bättre.

Vad säger Peter Gerhardsson, vad vill han mer ha ut av dig?
- Som spelare tror jag inte att han begär så mycket mer av mig.

Du är på topp redan?
- Det är klart att det finns detaljer för mig också, men för där jag är i min karriär i dag är det bra. Jag tycker att jag har ett bra år bakom mig där jag har presterat på en hög nivå. För mig handlar det bara om att bibehålla den formen till ett mästerskap. 

VM fungerar som kval till OS 2020 för de europeiska damlandslagen och det finns tre platser att göra upp om.

212 - Caroline Seger

Avsnitt 212 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Caroline Seger. Landslagets lagkapten talar om vad som krävs av Sverige i VM, om att det tidigare spelet inte räckt långt, om att Peter Gerhardsson jobbar med detaljer som aldrig tidigare i landslaget, om betydelsen av att man fått in en riktig mental tränare och om tankarna på att spela vidare i Blågult.

Caroline Seger berättar även om efterspelet till Nilla Fischers tal, om chocken när hon fick reda på att herrarna gått ner i ersättning, om den dåliga relationen med herrlandslaget, om varför damlandslaget spelade ett år utan avtal, om varför man inte strejkade i EM 2017 som en del ville och om ilskan och telefonsamtalet till Håkan Sjöstrand när han gick ut i en intervju och påstod att damlandslaget fått mer än man begärt.

Dessutom ger Seger sin syn på den tunga tiden i Lyon som fick henne att vända hem, om Rosengårds tunga säsong, om hur svenska klubbar halkar efter, om bristen på samarbete i svensk fotboll och om framtiden efter att spelarkarriären är över.

Publicerad 2018-12-06 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå