Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Pettersson var bollplank för VSK i Lindelöf-tvisten: ”De är nöjda - det är det viktigaste”

Stefan Petterssons har sin bakgrund i Västerås. En annan svensk som har spelat i Västerås är Victor Nilsson Lindelöf. När VNL:s övergång till Benfica blev av så var Pettersson ett bollplank till Västerås.
- Jag har varit lite bollplank och delat med mig av det som jag känner till av den här branschen, säger Pettersson i podcast Lundh.

De flesta kanske förknippar Stefan Petterssons karriär med IFK Göteborg. Men Västeråspojken började sin fotbollskarriär i IFK Västerås som 17-åring. Han debuterade i A-laget väldigt tidigt, som då spelade i division 1, motsvarande superettan idag.

Hur viktigt tror du att det var för din karriär att du spelade seniorfotboll på lite lägre nivå?
- Jag vet inte hur pass viktigt det var. Det var en naturlig gång då eftersom det gick så pass bra som det gjorde att jag fick hoppa upp i A-laget och känna på det där. Om jag var 18 eller inte tror jag inte spelade någon större roll. Förhoppningsvis var det mina kvaliteter och det jag gjorde och inte en viss ålder.

ANNONS

Du har hjälpt Västerås SK i konflikten med Benfica kring Victor Nilsson Lindelöf?
- Jag har varit lite bollplank och delat med mig av det som jag känner till av den här branschen.

Fick Västerås SK till en bra uppgörelse?
- Ja, det tycker jag absolut. Sedan ska man veta om hela historien för att kunna bedöma, men de är väldigt nöjda. Jag tror också att det var viktigt för dem att få till ett avslut på det här. Det hade kunnat dra ut längre på tiden.

Var det oklart skrivna avtal som gav den här konflikten?
- Uppenbarligen tyckte Benfica det. Västerås tyckte inte det. Men alla avtal kan ju tolkas på olika sätt av olika människor. Man tolkade det på ett sätt där nere och Västerås på ett annat.

Jag utgår för att du inte kan redogöra för hur det slutade.
- Nej, det kan jag naturligtvis inte göra. Men Västerås är nöjda, det är det viktigaste. Det hade kunnat bli noll, eller kanske något mer och bättre. Det är saker som man inte vet innan.

Vad är din relation till fotbollen i Västerås? Det är ändå en stor stad som borde kunna ha ett elitlag i fotboll.

ANNONS
- Precis. Det är just därför jag försöker hjälpa till. Västerås SK är den stora klubben i stan nu och har varit det rätt länge. Om jag kan hjälpa till med att få Västerås på fotbollskartan så gör jag gärna det. Det är lite gamla lagkompisar till mig som jobbar i klubben.

Men någon roll i VSK har Pettersson inte, utan är bollplank och en rådgivare i vissa frågor. Pettersson berättar att det är många som jobbar ideellt och inte har tid eller erfarenheten av hur det funkar i fotbollsvärlden.

- Jag hjälper till med lite allt möjligt, egentligen. Jag var med när de drog upp planen på fem-sex år att ta sig tillbaka till allsvenskan. Det var där som en trovärdig person med erfarenhet som Johan Mjällby kom in. Jag har absolut inte bara varit med för att hjälpa till i Lindelöf-storyn. 

166 - Stefan Pettersson

Avsnitt 166 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Stefan Pettersson. Ajax-legendaren talar om krisen i den holländska landslagsfotbollen, om hur spänt det är efter VM-kvalet, om att han gillar den holländska mentaliteten, om sina framgångsrika år i Ajax, om att missa Champions League-triumfen 1995 och om att man i Holland ger ut en bok om hans karriär.

Dessutom hyllar han Janne Anderssons lagbygge, uttrycker sin tvekan om Andersson ska fråga Zlatan om en comeback, och tippar att Sverige går till Ryssland och har bra möjligheter att lyckas där. Naturligtvis berättar Pettersson om sin spelarkarriär och om när han var på väg att bli ettårsfall, om varför Blåvitt var framgångsrika, om hur svårt det var att återvända till mesiga Sverige efter åren i Holland, om varför landslagskarriären aldrig lyfte och om känslan att missa USA-VM 1994 och sista gången förbundskapten Tommy Svensson ringde.

Pettersson ger även sin syn på agentvärlden där han är verksam, förklarar varför man som ung spelare är hjälpt av agent, lägger stort ansvar på klubbarna gällande en del tveksamma affärer och berättar om hur han hjälpte Västerås SK i kampen mot Benfica.

Publicerad 2017-10-15 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto