POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Potter sågar engelsk fotboll: "Frustration över att varit en del av den''

”Slå långt och spring”. Graham Potter har inte mycket till övers för engelsk fotboll.
- Den som fick mig att sluta, säger han i podcasten Lundh.

Premier League tillhör en av världens mest populära ligor och älskas av många i Sverige. Den engelska fotbollen har gjort sig känd, bland oss svenskar, för att anamma ett spel där man slår långt och rusar framåt.

Graham Potter som själv hade en tioårig proffskarriär i England, med en säsong i Premier League och Southampton känner inte samma eufori över den engelska fotbollen och skickar iväg en känga mot den.

- Jag tror det är för att jag upplevt den engelska fotbollen. Jag har känt frustration över att ha varit en del av den. Det var den som fick mig att sluta spela vid 30-årsåldern när jag kunde fortsatt att tjäna pengar på att spela fotboll, säger Graham Potter i podcasten Lundh.

Östersund har gjort sig kända för att spela en passningsorienterad och frejdig fotboll under Graham Potter. Han beskriver i podcasten att han har tagit sin inspiration från Roberto Martinez.

- Genom Graham Jones (assisterande till Roberto Martinez) fick jag se Robertos sätt att jobba och hans resa uppåt från division 1 i England med Swansea. Hans Swansea spelade på ett sätt som tidigare dömdes ut och sades inte fungera i den engelska division 1-fotbollen. Så där och då fick jag ett bevis på att det går att spela på ett annorlunda sätt och ändå lyckas, säger han.

Men i huvudsak kommer hans inspiration inifrån. Han vill utveckla och uppmuntra sina spelare att spela fotboll på ett sätt som han själv inte fick när han var spelare i England.

Det ligger i mitt intresse att hjälpa spelarna att njuta av fotboll. Och det gör man genom att inte få de att sparka bollen långt och ibland utanför planen som jag gjorde.

FAKTA

97 - Graham Potter

Avsnitt 97 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Graham Potter. Engelsmannen har tagit Östersunds FK från division 2 till Allsvenskan och tänker inte ändra på klubbens spelidé, slår tillbaka mot bilden att laget inte kan försvarsspel, att han gillar utmaningen att ta in spelare med struliga bakgrunder och att det var självklart att straffade Modou Barrow skulle få chansen. Potter hyllar ordföranden Daniel Kindberg, köper hans visioner om Champions League, gillar de kulturella utmaningarna och att mediautspelen är en del av att öka intresset kring klubben. Graham Potter förnekar att han fått anbud från andra klubbar, tackar SvFF för dispens från tränarlicens och hjälpen att få rätt utbildning, berättar att livet i de lägre divisionerna i England fick honom att vilja utveckla en annan fotboll i Östersund, är kritisk mot den engelska talangutvecklingen och att han tror att han får svårt att få tränarjobb i England.

Publicerad 2016-04-05 kl 14:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå