Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Segui om bakgrunden i Hells Angels - åkte runt med avsågat hagelgevär: ”Handlade om att överleva”

Lundhs Podcast

Johan Segui var tidigare medlem i Hells Angels.
Vid tillfället var han ofta beväpnad med ett avsågat hagelgevär.
- Det handlade om att överleva, säger han i podcasten ”Lundh”.

Foto: Bildbyrån.

Den tidigare AIK-ordföranden Johan Segui gästar den här veckan podcasten ”Lundh”. Där berättar han bland annat om tiden som högst uppsatt medlem i den kriminella MC-klubben Hells Angels. I sin nya självbiografi skriver Segui att han ofta åkte runt med ett avsågat hagelgevär och en pistol i bilen.

Du slutade att slåss när du gick in i Black Army. Då förvånar det att du gick med i Hells Angels, även om du beskriver det som att du inte fattade fullt ut vad det var för MC-klubb, om jag läste rätt. Det förvånar mig lite, för du lämnade något och gick in i något som ändå står för våld.
- Jag håller inte med om att det står för våld.

ANNONS

Du skriver själv om ultra-våld som Hells Angels står för.
- Just i den perioden var det ett skarpt läge, väldigt diplomatiskt sagt.

Det var MC-krig.
- Absolut. I efterhand har det så klart färgat många delar av mitt liv. Jag håller med, det är en kontrast. Men jag tycker än i dag att det roligaste som finns är att åka motorcykel. När jag fick tillfället och chansen att gå med i världens största och kända motorcykelklubb, då tog jag den.

Som också är utpekad av myndigheterna för organiserad brottslighet? Eller hur?
- I vissa lägen är de det. Jag håller inte med om den beskrivningen, så klart.

Men du har själv åkt runt med ett avsågat hagelgevär och en pistol i bilen, blivit beskjuten och haft lasersikte på dig? Det händer inte i mitt jobb, till exempel.
- Det ska du vara jävligt glad över.

Det är jag också, jag är oerhört tacksam för det, men du förstår vad jag menar. Du säger att det inte är kriminell verksamhet, men hade polisen tagit dig med det avsågade hagelgeväret så hade det varit kriminell verksamhet?

ANNONS
- Absolut. Det här är det som blir konstigt, för det är inte det som har med en motorcykelklubb att göra, egentligen.

Men det gör ju det?
- Det är avarterna. Det är speciella situationer som inte var bra för någon som var delaktig i dem. Folk dog ju faktiskt, helt i onödan egentligen. Det är därför det sällan är så i dag.

Du skriver också om hur ”Svullo”, komikern, kom till er svartklubb, han fäller ett dumt skämt och blir nedslagen direkt, och strök nästan med om han hade trillat mot marmorskivan. Men det bara städas upp och han skickas hem. Du beskriver just det här ultravåldet, clockwork orange. Då står man ju för något slags våld som är svårt att acceptera för de flesta andra människor?
- Det beror på vad du menar med ”står för”. Men det är en situationsbeskrivning som jag kan hålla med om är helt bisarr. Det var verkligen helt bisarrt hur snabbt man anpassade sig och tog beslut och städade av något. Min beskrivning handlar mer om att hylla ”Micke” som person. Det var en trasig själv som satte sig i konstiga situationer, men rakryggad kom ur dem. Det är den konsensus jag vill ge. Men det är klart att du har rätt, det är jättekonstigt att någon drar ett skämt och en sekund senare har en ölsejdel i ansiktet. Det är klart att det inte är så jättebra.

ANNONS

Under det här MC-kriget blev ni beskjutna. Vad gjorde du själv? Vem sköt du på?
- Jag sköt inte på någon på det sättet.

Men du åkte runt med vapen?
- Det gjorde alla på den tiden. Det handlar om att överleva. Det är inget att sticka under stolen med.

202 - Johan Segui

Avsnitt 202 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Johan Segui. Den tidigare AIK-basen berättar om varför han släpper sina memoarer, om varför han berättar om en del som tidigare tystats ner inom klubben, om att allt blev fel när Andreas Alm fick sparken, om hur Leif Karlsson och Björn Wesström fick Segui att jobba för att säkra nytt kontrakt med Alexander Isak och om sin kritik mot Alexander Isak-affären. Dessutom talar Segui om uppväxten och när han slogs för AIK, om att vara ordförande i Black Army, om den omskrivna tiden i Hells Angels, varför han blir arg över att polisen använder en bild på honom när man informerar om kriminalitet inom fotbollen och att det vore ett av de största misslyckandena om AIK inte vinner SM-guld 2018.

Publicerad 2018-09-28 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto