Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sembrant om självmålet i OS-finalen: "Har inte sett det och vill inte se det"

Lundhs Podcast

Linda Sembrant gjorde självmål i OS-finalen mot Tyskland.
Ett mål hon inte klarat av att se efteråt.
- Det var smärtsamt, säger hon i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

2016 tog sig Sverige hela vägen till OS-final i Rio. Väl där stod Tyskland för motståndet. Matchen slutade med förlust för svensk del, med 2-1 och ett av målen tillkom efter att Linda Sembrant från snedträff och olyckligt skjutet en stolpretur in i eget mål.

I podcasten Lundh berättar hon att hon inte har sett målet i efterhand.

- Jag har inte sett den efter. Jag vill inte se den heller, säger hon i podcasten.

Varför?
- Det ger mig inget. Jag minns att det var ett frisparksläge där det var ett otroligt farligt läge. Vi håller upp linjen och ska droppa precis när frisparken går, den tar i stolpen och jag står precis framför målet, jag känner bara att jag måste få bollen upp i luften, mot mitt eget mål. Jag hinner inte få upp den.

ANNONS

Samtidigt är det en lagsport där man vinner och förlorar som ett lag.
- Ja, men någonstans tar det ju. Det var smärtsamt, det var det.

Ytterligare ett tungt bakslag i landslagskarriären var inför EM 2013 då hon missade turneringen på grund av en korsbandsskada.

- Otroligt tufft. Det gjorde ont i hjärtat att se allt de fick vara med om, med publiken och hela stämningen som var i Sverige med fullsatt på matcherna. Det var ett tufft år.

Hur hanterade du det?
- Då hade det gått väldigt lång tid från det att jag hade sönder knät. Någonstans hade det sjunkit in, det hände inte strax innan, vilket säkert hade slagit undan benen ännu hårdare. Men just att det var hemma i Sverige – sådant händer en gång under karriären. Det var tufft. Jag tittade ändå på det och hängde med. Jag var lite delaktig och kommenterade lite matcher. Jag har något att göra, men det var tufft att se

ANNONS

221 - Linda Sembrant

Avsnitt 221 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Linda Sembrant. Montpellier-försvararen talar om det tuffaste året i karriären, om varför klubblaget halkat efter Lyon pch Paris SG, om presidentens missnöje, om kontraktet som går ut och om kraven på henne som lagkapten.

Givetvis pratar vi om kommande VM i Frankrike, om hur det märks i hennes hemland att VM är på gång, om vad som är godkänt för Sverige, om att det enda som gäller för henne är guld, om den ökande konkurrensen i internationell fotboll, om hur Peter Gerhardsson utvecklat spelet och därmed får ut mer av spelarna och om att hon fortfarande inte klarat av att se självmålet från OS-finalen 2016.

Sembrant talar även om allsvenskans dalande status, om storklubbarnas satsningar, om konfikten med SvFF om ersättning och varför hon tror att hon får oerhört svårt att sluta spela fotboll.

Publicerad 2019-03-15 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto