Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Solskjaer besviken på United: "Jobbigt att se City värva Guardiola"

Ole Gunnar Solskjaer brinner för Manchester United.
Att klubben siktar på fjärdeplatsen smärtar.
- Det är inte värdigt för en klubb som United, säger han i podcasten Lundh.

Ole Gunnar Solskjaer är tillbaka i Molde där han slog igenom som spelare och blev värvad till Manchester United, och där han gjorde avtryck när han började som huvudtränare genom att vinna ligan två gånger och cupen en på tre säsonger. Samtidigt har inte Solskjaer släppt Manchester United där han började sin tränarutbildning som först anfallsansvarig och sedan reservlagstränare – och klubbens kris i dag gör ont i United-legendaren.

- Jag är väldigt besviken över kvaliteten de senaste åren. Vi visste att de skulle bli svårt efter Ferguson-eran, men vi har inte lyckats behålla den entusiasmen och underhållande anfallsfotbollen. Så det är väldigt jobbigt att se att Manchester City lyckas värva Pep Guardiola och de största stjärnorna i Europa, så vi står inför en väldigt tuff tid, säger Ole Gunnar Solskjaer i podcasten Lundh.

Är du förvånad över Paul Scholes och andra gamla United-stjärnor som är väldigt kritiska mot sin gamla klubb?
- Nej, vi är vana vid att vinna. Vi är vana vid att bli nummer ett. Vi är vana vid att underhålla publiken. Om vi blev tvåa så var det en misslyckad säsong, nu snackar de om att bli topp fyra, det är inte värdigt för en klubb som United.

Vill du träna klubben själv?
- Ja.

Hur troligt tror du att det är?
- Noll procent (skratt).

Varför det? Du har ju ändå erfarenheten?
- Jo jag har kanske Manchester United-DNA men ska du vara realistisk är det 0,00001 procents chans. Det var det även som fotbollsspelare och ändå så slutade det med att jag spelade för Manchester United så man vet aldrig här i livet. "So you are telling me there is a chance?" om du har sett Dum & Dummare?

Den kritiserade Louis Van Gaal, tror du han blir kvar eller tror du att han kommer att bytas ut?
- Han blir kvar i tre år. Det är en plan och en process för tre år det är jag hundra procent säker på.

Om man ser till den generation du tillhör så börjar ju en del poppa upp nu som tränare, exempelvis Gary Neville i Valencia. hur mycket kontakt har du med dem?
- Jag pratade med Gary precis innan jul och han bjöd ner mig till att titta på en match med Valencia. Ryan Giggs snackar jag en del med och jag har kontakt med mina Manchester United-kollegor och vi träffas ju ofta på reunions, eller testemonials och välgörenhetsmatcher så... Jag tror att Alex Ferguson är ganska unik som manager för han har fått många av sina fotbollsspelare att bli intresserade av tränaryrket och bli manager och tränare.

Ser du någon av dem som en trolig tränare för Manchester United framöver?
- Ryan Giggs

Vad är det han har?
- Han har Manchester United-DNA i hela kroppen.

Pep Guardiola i Manchester City, du som avgudar honom - hur känns det?
- Tufft. Väldigt tufft för jag är en stor beundrare av Guardiola och hans fotbollsfilosofi och alla han fotbollslag. Så nu får Manchester united skärpa sig.

FAKTA

91 - Ole Gunnar Solskjaer

Avsnitt 91 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ole Gunnar Solskjaer. En av Norges största spelare genom tiderna som vunnit sex ligatitlar för Manchester United, lyft FA-cupen två gånger och även bärgat Champions League samt spelat både VM och EM för Norge. I dag är Solskjaer återigen tränare för Molde som han tog till tre titlar under sina första tre säsonger innan Cardiff lockade honom till Premier League, men där tog framgångarna slut och han fick sparken efter mindre än nio månader. I podden berättar Solskjaer om varför norsk landslagsfotboll halkat efter svensk, varför han nobbar förfrågningarna om att bli förbundskapten, den svenske spelare han lärt sig mest av, vad han drömmer om som tränare och vad han lärt av Sir Alex Ferguson. Dessutom om Manchester Uniteds pågående kris, förståelsen för ilskan från hans gamla spelarkollegor, smärtan i att hans favorittränare Pep Guardiola ska ta över rivalen City och om van Gaal borde få sparken. Givetvis talar Solskjaer även om sin tid som spelare i United; om triumferna och hårtorkarna han fått, om stämpeln som ”super-sub” och om den där Champions League-finalen som gjorde honom till ett namn världen över.

Publicerad 2016-02-22 kl 19:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons