Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
4v

Tinnerholm läste på universitet parallellt med spel i MFF: "Fick en del pikar om att vara pluggis"

Anton Tinnerholm studerade distanskurser i ekonomi samtidigt som han spelade i Malmö FF.
Detta gav en del kommentarer från lagkamraterna i MFF.
- Det är klart att man kan få lite pikar om att man är pluggis, säger Tinnerholm i Lundhs podcast. 

Många fotbollsspelare har svårt att veta vad de ska göra efter karriären tar slut. Vissa blir tränare och andra experter, men för Anton Tinnerholm finns andra möjligheter.

Samtidigt som han spelade för Malmö FF studerade han distanskurser i ekonomi.

- Jag har varit inne på att läsa civilekonomprogrammet. Det var det jag kände låg mig närmast. Jag hade lite kontakt med en i MFF:s styrelse som var någon form av lärare, på nationalekonomiska institutionen i Lund. Jag hade en diskussion med honom om vad man kan göra för att lägga upp det här. Då kom vi fram till att läsa kurser på distans är det som är bäst, för då kan man tillgodoräkna sig dem den dagen man bestämmer sig för att hoppa på ett program. Det är något som jag har kollat på och tyckte att var utvecklande och tufft att läsa på distans. Jag är imponerad av de som klarar kurser på distans, för man får nästan ingen hjälp alls och fastnar hela tiden. Det var lite kämpigt, men samtidigt var det roligt att komma bort från fotbollsbubblan också berättar Tinnerholm i Lundhs podcast.

Hur mottas det i omklädningsrummet?
- Det är klart att man kan få lite pikar om att man är pluggis och så, men det tar jag alla dagar i veckan. Jag känner att gör något annat än att bara spela fotboll och sedan gå hem och spela tv-spel. Det ger mig ingenting. Jag har alltid kollat på lite annat och känt att om jag inte skulle vara fotbollsspelare i dag så skulle jag jobba med något annat. Jag känner inte att jag skulle leva på gatan, som man hör om många sydamerikanska spelare. Jag vill alltid ha något att göra, även som fotbollsspelare har du mycket fritid. Jag hoppas kunna vara utbildad efter karriären eller kunna få ett bra jobb där jag kan göra något där jag gör nytta.

Vad man ska göra efter karriären är svårt att veta för många fotbollsspelare. På frågan vems ansvar det är att ha en plan efter karriären svarar Tinnerholm:

- Alla har ett eget ansvar där. Pengar att jag inte behöver göra något efter karriären. Jag tänker redan på vad jag vill göra efter karriären. Jag vill jobba, jag är så otroligt rastlös som person så jag skulle inte kunna sitta still. När jag är hemma nu har jag nästan ett timschema varje dag för jag vill göra något. Sitter jag bara still tänker jag för mycket. Jag vill ha något på schemat. Jag känner inte att jag måste tjäna så mycket pengar att jag inte behöver göra något. Jag vill göra något efter karriären direkt. Sedan får vi se vad det blir.

214 - Anton Tinnerholm

Avsnitt 214 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Anton Tinnerholm. New York-backen talar om första året i MLS där han gjorde ett gott intryck med fyra mål och sex assist, om smeknamnet "Tinnerboom" efter kanonskottet i premiären, om ligans kvalitet och svajighet, om upplägget med slutspel och där inget lag kan åka ut och om inramningen, de tunga resorna och ilskan när media får komma in för snabbt i omklädningsrummet.

Dessutom berättar Tinnerholm om succéåren i Malmö, om varför klubben byter tränare så ofta, om kontakten med sparkade Magnus Pehrsson, om betydelsen av Markus Rosenberg, om sorgen över bortgångne ordföranden Håkan Jeppsson och om chocken när lagkamraten Kingsley Sarfo försvann och sedermera blev åtalad och dömd för våldtäkt.

Anton Tinnerholm talar också om varför han nobbar landslagets januariturné och ger sin syn på att han inte fått fler chanser i det riktiga landslaget och berättar att han än i dag har svårt att förstå att han kan leva på fotboll, om pikarna i omklädningsrummet när han läste på universitetet, om rädslan för spelberoendet som sprider sig, om den långa vägen för träningsprodukten och varför han brinner för Åtvidabergs FF.

Publicerad 2018-12-23 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons