Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

The Guardians fotbollschef: "De flesta engelsmän tycker Zlatan är så övervärderad att han inte ens är värd att titta på"

Major League Soccer

Zlatan Ibrahimovic är en spelare som väcker känslor.
Inte minst i England.
- Många tycker fortfarande att han är helt värdelös, säger The Guardians fotbollschef  Marcus Christenson i "Lundh".

Foto: Bildbyrån/TV4.

Zlatan Ibrahimovic är troligtvis Sveriges största fotbollsstjärna sett till rampljus och rubriker. Den svenske anfallaren har även fått en hel del spaltmeter i engelsk press genom åren och har åsikterna om honom har varit många. Merparten tycker han är överskattad medan somliga kan se det från ett större perspektiv.

- Vi har ett kontor i USA som skriver ganska mycket om honom fortfarande. Men han är en sådan person som man älskar eller hatar. De flesta engelsmännen tycker att han är så övervärderad så att de inte ens tycker att han är värd att titta på, medan några har bättre nyans som sett honom spela under hela karriären. Många tycker fortfarande att han är helt värdelös, vilket kanske är lite tufft, säger Marcus Christenson, fotbollschef på The Guadian, i Lundh.

ANNONS

Annars bland svenskar i ditt bevakningsområde, är det fortfarande ”Svennis”, Zlatan och sedan ingen?
- Nja… ”Freddie” Ljungberg är väl där också, och på den skotska sidan Henrik Larsson, från den generationen. Men det var ett tag vi hade väldigt många. Vad hette han göteborgaren som spelade tre matcher i Newcastle?

Andreas Andersson.
- Ja, han dök upp i Sky Sports häromdagen. Jag tänkte att vi då hade allt, Alexandersson, Anders Svensson – det fanns ju sju-åtta svenskar. Östlund var väl där till och med?

Det var på ett annat sätt.
- Det är lite tråkigt faktiskt. Vi har ingen nu inom tennisen, och på jobbet frågar de var nästa svensk kommer. Det är många som sticker till Italien och Holland, så vi har inte den toppnivån som vi kanske hade med Zlatan, Ljungberg och Larsson. Det finns inte riktigt nu.

ANNONS

Fakta

222 - Marcus Christenson

Avsnitt 222 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Marcus Christenson. Svensken är fotbollschef på Guardian och leder den engelska tidningens arbete med att bevaka fotboll och talar om hur svårt det är att bevaka Premier League-klubbar, om hur klubbar blockar en från intervjuer om man inte följer direktiv, om hur de försöker styra allt, om varför det är så få spelarintervjuer och om hur man gör för att inte dras in i spekulationer kring ”silly season”.

Dessutom berättar Christenson om Guardians satsning för att ge upprättelse till offren för Hillsborough, om när tidningen avslöjade övergrepp på barn från tränare och dess följder, om vikten att lägga tid och resurser på journalistik, om att det inte finns något krav på att göra x antal artiklar som ger mycket klick, om den engelska journalistkulturen där man samsas om citat och om skillnaden mot medier i Sverige.

Christenson talar även om vägen fram som journalist, om hans förslag att Guardian ska slopa spelannonser, om att England ligger efter när det gäller bevakning av fotboll för damer, om tidningarnas framtid och om att han upplever bättre stämning på läktarna i allsvenskan än i Premier League.

Publicerad 2019-03-22 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto