Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jansson förvånad men positiv över Zlatans landslagscomeback: "Han är mer mogen och ödmjuk nu"

Lundhs Podcast

Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget.
Då skruvas EM-förhoppningarna på Sverige upp ytterligare, enligt Pontus Jansson.
- Det är bara att drömma så högt som möjligt, så får vi se hur långt det bär, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån/CMore

Zlatan Ibrahimovics comeback i det svenska landslaget har knappast undgått någon. För landslagsmittbacken Pontus Jansson kom beskedet något oväntat.

- Det kom lite som en chock, om jag ska vara helt ärlig. Jag såg hans presskonferens, det var en otroligt mogen Zlatan. Okej, han är 40 bast, han ska vara mogen, men han var det. Det var en bra presskonferens, allt han gjort och sagt här under samlingen har varit jäkligt bra. Det är klart att det är en av världens bästa spelare, vill han verkligen och är motiverad och allt annat funkar är det klart att han ska vara med, säger Jansson i podcasten Lundh.

ANNONS

Upplever du att han är lite annorlunda mot senast han var med i landslaget, sett till vad du har läst och hört?
- Det är svårt som fan att säga. Det är klart att jag har pratat med folk från samlingen, men vi har inte pratat så mycket om Zlatan. Men det är bara att titta på honom utifrån, han är lite mer mogen… lite mer ödmjuk kanske.

Du säger att det kom som en chock, det tror jag att det gjorde det för de flesta. Han har varit rätt kritisk mot Janne och er i landslaget, inte så engagerad. Hur ser du på det?
- Jag får ibland en känsla av att det som kommer ut från Zlatan i sociala medier inte alltid är han. Det är den känslan jag har ibland. Jag har haft äran att spela med honom i landslaget tidigare, jag vet hur han är. När man väl kommer nära honom är det en fin kille. Jag får en känsla av att man inte alltid ska allt kring honom på sociala medier på största allvar.

ANNONS

Men ser man på vad både Albin Ekdal och Kim Källström sagt om landslaget under tiden med Hamrén så var Zlatan en stor stjärna och allt snurrade kring honom. Tror du att Janne Andersson är beredd på det som väntar med en så stor stjärna?
- Jag tror att det är en annan Zlatan nu också än tidigare, en annorlunda spelare och en lite annorlunda person, plus att han har otroligt bra spelare kring sig som han kanske inte haft tidigare heller. Vi har spelare på otroligt hög nivå i Isak, Kulusevski, Emil, Claesson och så vidare. Det känns som att det är en mer intressant offensiv än på riktigt länge. Det kommer han att passa bra in i.

Anfall är bästa försvar, eller hur?
- Ja, så är det ju (skratt).

Vad kan man ha för förhoppningar på ett Zlatan-förstärkt Sverige i EM i sommar?
- Höga, så klart. Det är bättre att sikta så högt som möjligt och ta det därifrån. I ett EM-slutspel kan mycket hända, det finns bevis från förr i tiden med Grekland och så. Det är otroligt små marginaler i mästerskap, men hade vi haft tur i VM mot England hade vi varit i semifinal för tre år sedan. Det är små marginaler i slutspel, så det är bara att drömma så högt som möjligt så får vi se hur långt det bär.

ANNONS

Fakta

304 - Pontus Jansson

Avsnitt 304 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Pontus Jansson. Mittbacken berättar om att det inte gick att spela på smärtstillande längre, om fotskadan som stört honom i två år, om att följa landskamper från sidan, om dialogen med Janne Andersson inför kommande mästerskap, om förvåningen över Zlatans comeback och om att det är okej att ha höga förväntningar på Sverige i EM.

Dessutom talar Jansson om vad som skar sig med Marcelo Bielsa i Leeds, om den tunga säsongsavslutningen med Brentford i fjol, om att han ska upp i Premier League, om att vara passionerad på plan vilket lett till att supportrar attackerat honom, om sin oro för att villkorstrappan ska förstöra för svensk fotboll, om kontakterna med Malmö FF och om att det dröjer innan det blir allsvenskan igen.

Publicerad 2021-04-01 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto