Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wernbloom om Blåvitts tuffa behandling av yngre: "Det är inte så att man ska vara slav"

10v

Pontus Wernbloom kom fram i IFK Göteborg som 18-åring under en tid när det var ett hårt klimat för lagets yngre spelare.
Det passade honom bra, men inte alla.
- Det är nog många som har trillat mellan stolarna där genom åren, säger Wernbloom i podcasten Lundh.

Pontus Wernbloom kom till IFK Göteborg för första gången 2004, som 18-åring, och stannade till sommaren 2009 då han flyttade till AZ i Alkmaar. Under Wernblooms första sejour i klubben var det ett hårt klimat för de yngre spelarna, berättar han. En del diskussion runt Blåvitt på senare år har handlat om att laget behållit "den gamla" stilen där de yngre spelarna hämtar bollar på träningarna och så vidare. I veckans avsnitt av podcasten Lundh fick Wernbloom svara på hur han ser på den så kallade uppfostringen.

- Ja, jag förstår vad du menar. Jag tror att, så här, jag tror inte det är bra för alla, det är nog många som har trillat mellan stolarna där genom åren. Men för mig har det alltid varit bra, jag behövde den strukturen och den disciplinen. Jag har en oerhörd respekt för auktoriteter och sådär. Jag har egentligen alltid spelat bäst under personer där det varit väldigt strukturerat och uppstyrt, där det finns äldre i laget som leder "by example". Just det här med att samla bollar och så. Det tycker jag ändå, inte bara inom fotbollen, någonstans är respekt för de äldre. Som jag tycker att man kanske håller på att tappa nu för tiden, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Inte så att någon är mindre värd än någon annan på grund av det, men snarare att man gör det med ren hyfs och det är väl någonting man försöker ha med sina barn också, att respektera de äldre. I ett fotbollslag så finns det hierarkier men jag kanske inte tycker att det ska baseras på hur bra du är, utan det kan väl gå efter ålder, hur länge du har varit med och sådär. Att man någonstans har kvar det här att man respekterar de äldre. Det är inte att man ska vara slav eller sådär. Så länge det håller sig till bara bollar, att man förbereder inför träning och tar av och sådär, då tycker jag att man håller det på en bra nivå. Sedan tycker jag att allting har gått framåt, det var ju väldigt mycket hårdare klimat när vi kom upp och det har ju avmattats, vilket såklart är bra, det får man ändå säga.

ANNONS

Fakta

319 - Pontus Wernbloom

Avsnitt 319 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Pontus Wernbloom. Den tidigare Blåvitt-spelaren tar oss igenom träningen där han gav upp karriären och talar om sorgen över att varken få spela inför supportrar eller med Wendt och Berg, om vad som är fel på Kamratgården, om att det kommer att ta tid att bli en toppklubb igen, om IFK Göteborgs betydelse för honom, om att den tuffa behandlingen av unga har fått en del att trilla mellan stolarna och om varför en ledarroll inte är aktuell nu.

Dessutom berättar Wernbloom om vägen fram till utlandsproffs, om varför han fick nog av dagislivet i Nederländerna, om varför ryska CSKA Moskva passade honom utmärkt, om varför Premier League-klubbarna fick nobben, om den realistiska synen på tiden i landslaget, om att gå för hårt fram mot lagkamrater för att vilja vinna och om nya livet som investerare och om varför Philadelphia Flyers slukar en del av hans tid.

Publicerad 2021-09-26 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto