POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

"Zlatan är en av de mest underhållande att intervjua"

Frida Nordstrand har intervjuat hundratals idrottsstjärnor från världens största idrotter. En som alltid bjuder på något extra är Zlatan Ibrahimovic.
- Zlatan är en av de mest underhållande att intervjua, berättar Frida Nordstrand i veckans podcast med Lundh.

Frida Nordstrand har under många år bevakat både Champions League och Premier League. Mängder av intervjuer med stora idrottsstjärnor har gjorts. En av de mest underhållande? Den svenske superstjärnan, Zlatan Ibrahimovic.

- Du vet att det alltid blir någonting. Oavsett om det blir dålig stämning eller superbra stämning så blir det alltid något. Det kommer alltid sägas något av vikt eller som det går att göra något av. Jag tycker att det har varit himla mycket roligare än vissa där man känner att det inte finns någon energi alls, det finns det ju alltid hos Zlatan. Man vet att han berör så många åt olika håll. Sedan tycker jag någonstans att oavsett vad man tycker om honom så får man landa i att man får vara otroligt glad över att vi har haft en sådan spelare från Sverige, det är ju fantastiskt.

Har det varit lätt att få honom till din flash-position?

- Det har faktiskt funkat jättebra kring flash vid matcher. Det har varit någon gång om han har varit skadad eller gjort dopingtest eller liknande, annars tror jag inte att det har varit några problem. Jag tror aldrig han har sagt nej till att komma och prata med oss. Däremot har det varit olika svårt i de olika klubbarna som han har varit i att få sitta ner med honom och så.

Frida Nordstrand berättar att medias bild av Zlatan, inte bara är positiv i Sverige, utan även i stora delar av Europa. Till och med av spansk media, som stundtals gått hårt åt svensken, är Ibrahimovic omtyckt.

- Jag tror att man tycker att det är en karaktär som fotbollen behöver, verkligen. Han berör på olika sätt, och det gillar folk. Bilden av att det inte fungerade i Barcelona är också lite förstärkt på ett sätt, för det gick ju bra där, det var inte det, det var något annat som ingen har en klar bild över eller i alla fall kan gå ut med och säga. Spanska journalister tycker också att han var riktigt bra. Och nu har han verkligen bevisat sig även i England, där de har varit tveksamma. Det är himla kul också att han har satt oss på kartan som bara den. Vilket land har man inte kommit till där de inte vill prata Zlatan, när man säger att man är från Sverige? Det är superbra.

Om man ser till honom så har han rätt stort makt och liknande. Kan du ibland känna att du tar viss hänsyn, att du måste ligga på något sätt för att inte utlösa en dålig stämning?

- Nej, jag tror nog inte det. Det är nog samma sak där, jag tror inte att jag tänker så mycket på det sättet, inte gentemot spelarna. Däremot kan man ibland känna ”kom igen, bjud bara på det här, vad är problemet? Du vet ju vad vi vill åt”. Vissa spelare är väldigt bra på det, som är drömintervjuobjekt för de vet vad man vill att de ska säga.

Vilka är det? Alltså inte Zlatan då?
- Nja, där vet man mer att det kommer hända grejer. Men vissa är så att man nästan kan säga innan att ”nu kommer jag säga så här och då kommer du svara så här, eller hur?” Det är nästan den känslan. De kommer inte bli stötta av en fråga, för de vet var de kommer ifrån. Jag tänker att det är lite de här Xavi-typerna, de här split vision-spelarna, de som tänker lite och är lite djupare, de är också ofta generellt sett bra på att analysera det som precis har hänt, även om det är direkt efter. De är inte så känslomässiga och de kan ge rätt bra svar, och det är drömmen, när det blir ett intressant och bra svar. När Kim Källström började göra mer på andra sidan av det hela i media så blev jag inte ett dugg förvånad över att han var väldigt bra, för han är också en sådan som är väldigt analytisk kring matchen och kan ge en bra bild av den, och det är inte alla spelare som kan göra det. Sedan kan de ge fantastiskt underhållande intervjuer, men de har inte sagt något som har med matchen att göra, ofta.

FAKTA

146 - Frida Nordstrand

Avsnitt 146 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Frida Nordstrand. Viasats flygande reporter varvar Champions League med F1 och har även jobbat med mästerskap, OS och World Cup i hockey. Nordstrand är öppen med att hon upplever att fotbollen går att fel håll medialt, att kontakter på plats är viktiga för att få loss spelare, att sociala medier inte bara underlättar jobbet när man är på plats och att man inte kan ställa för tuffa frågor direkt efter en match. Dessutom om de många intervjuerna med Zlatan, vilka som är lätta och svåra att intervjua, att Uefa och klubbarna vill minska insynen kring vad som sker efter matcherna och hur fotboll är att bevaka jämfört med F1 och hockey. Frida Nordstrand berättar att språk varit en faktor i hennes karriär, att det är viktigt att ligga på med egna uppslag och idéer, synen på näthatet som kollegor får utstå, att hon ser hur det blir fler och fler kvinnor som tar plats och att hon  är gärna en inspiratör för unga kvinnor som vill jobba som sportjournalister.

Publicerad 2017-04-19 kl 14:07
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto