Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Andersson om Tibbling-ryktet: "Tror han behöver ett miljöombyte"

Eredivisie

Simon Tibbling ryktas vara på väg bort från Emmen.
Men det lär inte bli en återkomst till Djurgården i sommar.
- Jag tror att hans ambition är att hitta en klubb ute i Europa, säger Djurgården-sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Djurgården-mittfältaren Simon Tibbling, 26, lämnade i fjol danska Brøndby för spel i nederländska Emmen. 26-åringen fick under första halvan av säsongen gott om speltid, men har sedan i slutet av januari bara spelat i en match i Eredivisie. Emmen slutade på negativ kvalplats i ligan och framöver väntar kval om överlevnad i Eredivisie.

Tibbling har kontrakt med Emmen till sommaren 2022, men under tisdagen uppgav danska tidningen Ekstra Bladet att danska Randers är intresserat av svensken. Tibbling kan därmed komma att återvända till Danmark framöver.

26-åringen har samtidigt även tidigare uttalat sig om att han skulle vilja återvända till Djurgården i framtiden, och frågan är om det är aktuellt med en comeback i Stockholmslaget i sommar?

Annons

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson tror att Tibbling vill fortsätta spela utomlands.

- Vi har haft en dialog under tiden som han har varit borta. Jag tror att han behöver ett miljöombyte från där han är nu. Jag är övertygad om att Simon Tibbling kommer att spela i Djurgården en dag, men Simon är bara 26-27 år och jag tror att hans ambition är att hitta en klubb ute i Europa för att fortsätta sin fotbollskarriär och att Djurgården inte är aktuellt i det här transferfönster, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Det är snarare i framtiden som tajmingen kan vara rätt för en återkomst?
- Mig veterligen tror jag att han vill avsluta sin karriär i Djurgården och komma hem och spela. Det har han sagt när vi har pratat tidigare, men jag vet också att han har höga ambitioner med sitt fotbollsspel. Jag förstår att det finns intresse från andra klubbar, andra ligor och andra länder. Det kommer kanske vara mer aktuellt, men om han vill komma hem och träffas, så får vi se hur läget är. Det är inget som är aktuellt i dagsläget. 

Annons

Men om det är snack om Danmark borde även Djurgården ligga nära till hands?
- Vi har ett väldigt bra lag med en väldigt tuff konkurrens. Vi har en väldigt bra situation just nu, men vi har alltid vår dörr öppen för Simon Tibbling. Vi har dock haft en dialog och kontakt med honom, samtidigt som han spelat i Danmark tidigare. Du kommer även säkert skriva om flera andra klubbar, som kan vara intresserade av Simon Tibbling framöver. 

Tibbling är den här säsongen noterad för 17 framträdanden i Nederländerna. Han lämnade senast Djurgården under 2015 för spel i nederländska Groningen, som han tillhörde i två och ett halvt år innan han flyttade vidare till Brøndby. 

Publicerad 2021-05-19 kl 11:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto