Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter rekordflytten - nu vill Wålemark in i landslaget: "Absolut något jag siktar på"

Sverige (herr)

Patrik Wålemark har precis gjort sin första träning med Feyenoord.
Nu drömmer han om A-landslaget.
- Det är absolut något som jag siktar på, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

På måndagen presenterades Patrik Wålemark för Feyenoord och samtidigt meddelade Häcken att man gjort sin största försäljning någonsin.

På tisdagen gjorde yttern sin första träning med sitt nya lag och efteråt höll han två presskonferenser. Först en för nederländsk media och sedan en för svensk media.

Iklädd Feyenoords matchtröja med nummer 23 på ryggen berättade han om varför han valde att skriva på för klubben, hur det gick på första träningen och om A-landslagsdrömmen.

- Jag hade ju nummer 23 hemma, så det var lika bra att ta den här också. Det fungerade bra i Häcken, så det är bara att fortsätta, säger han.

ANNONS

Du är Häckens dyraste försäljning någonsin - hur ser du på det?
- Det är bra att alla parter är nöjda. Jag får väl bara gå ut och visa vad jag kan.

Varför valde du Feyenoord?
- För det första så var klubben jävligt på dygnen runt egentligen och som spelare känns det väldigt bra. När Feyenoord kom in i bilden så var det hit jag ville. Då fick man sålla bort andra klubbar. Allt med Feyenoord kändes sjukt bra direkt. Sedan när det väl var klart med Häcken så hade vi jättebra samtal med sportchefen Frank Arnesen och tränaren Arne Slot. Efter det så kändes det 110 procent och det var ingen tvekan.

- Men jag försökte hålla mig utanför alla samtal så jag fick veta det mesta genom min agent Fredrik Risp. Speciellt under december så försökte jag att inte tänka för mycket på framtiden. Men när det kom konkreta saker då fick jag veta det. Nu när allt är klart kan man andas ut.

ANNONS

Hur ser tränaren på dig?
- Han är jätteglad över att ha mig här. Vi har haft väldigt bra samtal.

Varför kommer du passa bra i Feyenoord?
- Det är just de här samtalen. Och sedan är det många svenskar som har lyckats här. Sedan att laget inte riktigt har en spelare som är vänsterfotad i den positionen som jag har. Jag gillar också sättet laget spelar på med mycket fart, mycket teknik och possession.

Hur var första träningen?
- Spelarna här är i säsong medan jag har haft uppehåll hemma. Så det får ta sin lilla tid att komma in i det. Jag kände att konditionen inte är på topp, men jag tror att det går snabbt att komma in i det. Det var enormt bra kvalitet, men jag hängde med och det kändes bra. Det är skitkul att vara här. Alla här har varit enormt sköna.

I lagets ledarteam finns den före detta målkungen Robin van Persie, som nu är anfallstränare. Men han var inte med på Wålemarks första träning.

ANNONS

- Jag har hört att han har något med anfallsspelet att göra. Men jag har inte träffat honom än. Det blir perfekt att jobba med honom. Han är ju också vänsterfotad. Jag kan säkert lära mig mycket av honom.

 

"Det är absolut något som jag siktar på. Det är en dröm att få representera A-landslaget"

 

I december blev Patrik Wålemark uttagen till landslagets januaritrupp (en samling som dock inte blev av). Tidigare har yttern varit med i U21-landslaget – men A-landslaget är något som han nu siktar på. Och han känner att det är realistiskt att slå sig in i en eventuell VM-trupp, om Sverige går till mästerskapet i Qatar.

- Ja, det är ju upp till mig själv. Om jag presterar här så är det väl inte omöjligt. Men det är många grejer som ska stämma. Men det är absolut något som jag siktar på. Det är en dröm att få representera A-landslaget.

ANNONS

Hur skulle det vara att vara med i ett VM?
- Det skulle vara helt sjukt. Det har gått väldigt snabbt med allt. Det är klart att alla siktar på att vara med i en den truppen. Men absolut, att representera A-landslaget skulle vara en dröm.

Du blev uttagen i januaritruppen och då sa Janne Andersson en del fina saker om dig - hur var det att ta del av det?
- Jag hörde det och det var skitkul. Det var kul att bli uttagen där.

Innan presskonferensen med svensk media så träffade Patrik Wålemark nederländsk media för första gången. Han berättar att det mest var väntade frågor - men det var en sak som han inte var beredd att få prata om. Nämligen att hans pappa Jens tillsammans med bröderna Jörgen och Bosse var med och spelade upp Ljungskile genom hela seriesystemet och upp i allsvenskan.

- Det var faktiskt en journalist här som hade koll på det. Jag fick en fråga om släkten. Det trodde jag inte. Han frågade om min familj med pappa och bröderna som tog upp Ljungskile hela vägen till allsvenskan.

ANNONS
Publicerad 2022-01-18 kl 15:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto