Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nygren vill ha mer speltid: "Öppen för alternativ"

Eredivisie

Benjamin Nygren är inte nöjd med speltiden i Heerenveen.
20-åringen har fokus på att ta sig in i elvan, men är i vinter öppen för förslag.
- Jag är öppen för andra saker och andra alternativ också, säger han till Fotbollskanalen. 

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Nygrens mål för Sveriges U21 ovan.

Tidigare IFK Göteborg-talangen Benjamin Nygren, 20, är inne på sin andra säsong i Heerenveen på lån från Genk. Nygren stod förra säsongen för sju mål och fem assist på 32 matcher och är den här säsongen noterad för noll poäng på tio matcher.

20-åringen har dock främst fått hoppa in - tre starter och sju inhopp under säsongen i Nederländerna. Senast mot Vitesse blev han kvar på bänken i 90 minuter i Eredivisie. 

Nu berättar Nygren att det inte gått som planerat den här säsongen. 

- Jag hoppade in en del i början och fick sedan starta i några matcher. Jag tycker att jag gjorde det väldigt bra och vi spelade rätt bra som lag. Det enda som saknades var att jag inte gjorde mål eller assist, men det var nära och jag tycker att det kändes bra. Det har känts bra när jag spelat. Jag känner inte att jag gjort det dåligt. Jag har gjort det bra när jag spelat, men det är svårt att göra så mycket när jag inte får spela, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Nygren har pratat med ledarstaben och har till viss del fått en förklaring.

- Jag har snackat lite med dem. Vi lånade ju in en spelare som jag konkurrerar med (på högerkanten) som tillhör Monaco - Anthony (Musaba) som är född 2000. Han är en snabb ytter. Jag startade i början och vi spelade bra som lag, men sedan mötte vi Feyenoord borta och då ville tränaren starta med honom i stället för att ha hans snabbhet i den matchen.

Han fortsätter:

- Då var det inte mycket att säga. Sedan sa han till mig att jag var skitbra senaste matchen och att han var nöjd med mig, men han ville ha hans snabbhet i den matchen. Då spelade han då och sedan har han fått fortsätta att spela. Han har fått spela i stället, medan jag har fått hoppa in. Det är så det har sett ut.

Nygren har inte gjort något mål eller någon assist i höst, men det har inte så många av hans offensiva konkurrenter heller gjort i Heerenveen. 

ANNONS

Anthony Musaba har gjort noll mål och noll assist på nio matcher. Siem de Jong har gjort noll mål och noll assist på elva matcher. Filip Stevanovic har gjort ett mål och en assist på åtta matcher. Arjen van der Heide har gjort noll mål och en assist på tio matcher. Sedan har däremot Henk Veerman levererat sex mål på tolv framträdanden.

Nygren har därmed inte gjort färre poäng i höst än många av hans konkurrenter.

- Det är inte jag som tar ut laget, men ingen av mina konkurrenter har varit jättebra precis. Det kan jag inte påstå, säger han.

Nygren tycker att läget är frustrerande, men menar att han får jobba på framöver. 

- Jag har snackat med tränaren och han har sagt till mig att jag gör det bra på träningar och så. Det är bara att fortsätta med det och det är det jag fokuserar på. Mer kan jag inte göra. Sedan är det tränarens val. De på vänsterkanten har inte heller presterat jättebra, så jag vet inte om han (Anthony Musaba) som jag konkurrerar med kan spela på vänsterkanten också. Det hade kanske varit ett alternativ, men det är inte mitt val. Det är upp till tränaren. Det enda jag kan fokusera på är att fortsätta träna så bra som möjligt och visa framfötterna. 

ANNONS

20-åringens lån med Heerenveen sträcker sig över den här säsongen och därefter har den nederländska klubben en köpoption, samtidigt som svensken har avtal med Genk är till sommaren 2024. Nygren är dock öppen för andra alternativ framöver.

- Jag är öppen för andra saker och andra alternativ också. Jag fokuserar på Heerenveen nu, men när fönstret öppnar är jag öppen för alternativ. Jag är här för att spela, om jag inte får spela och om de inte tror på mig finns det ingen anledning att stanna i sådana fall. Jag får helt enkelt se, säger han.

Nygren vet därmed inte om det blir en flytt i vinter, men han är öppen för att se över vilka alternativ som han har på bordet. 

- Jag är öppen för förslag, säger svensken. 

Heerenveen har under senaste tiden haft det tufft med fem förluster på de sex senaste matcherna i Eredivisie. Heerenveen är på tolfte plats i ligan. 

ANNONS
Publicerad 2021-11-05 kl 14:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto