Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Nygren lämnar Heerenveen - klar för ny klubb

Eredivisie

Benjamin Nygren lämnar Heerenveen.
Den tidigare Blåvitt-talangen är klar för Nordsjaelland.
- Jag vill njuta av att spela fotboll, säger Nygren till klubbens hemsida. 

Foto: Bildbyrån

Benjamin Nygren.

Det var sommaren 2019 som Benjamin Nygren, 20, lämnade IFK Göteborg för en övergång till belgiska Genk. Året därpå lånades 20-åringen ut till Heerenveen - där speltiden dock har uteblivit.

I en intervju med Fotbollskanalen öppnade Nygren nyligen för att lämna den klassiska nederländska klubben.

- Jag är öppen för andra saker och andra alternativ också. Jag fokuserar på Heerenveen nu, men när fönstret öppnar är jag öppen för alternativ. Jag är här för att spela, om jag inte får spela och om de inte tror på mig finns det ingen anledning att stanna i sådana fall. Jag får helt enkelt se, sa han till Fotbollskanalen då.

ANNONS

Nu, efter drygt ett och ett halvt år på lån i Heerenveen, står det klart att den tidigare Blåvitt-talangen byter klubb. På söndagskvällen meddelar nämligen danska FC Nordsjælland att Benjamin Nygren är klar för klubben och har skrivit på ett fyraårskontrakt.

- Först och främst är jag väldigt glad över att vara här och jag ser fram emot att komma igång i Nordsjælland. Det är en klubb som känner mig och som tror på mig, de har följt mig länge och det ger mig en trygghet i mitt val att komma hit, säger Benjamin Nygren till klubbens hemsida.

- Det var väldigt viktigt för mig att komma till en klubb där det fotbollsmässigt matchar. Det sättet som FCN spelar fotboll på passar mig och jag tror att jag kommer passa in bra här. Jag vill spela, vinna, göra mål, assist och njuta av att spela fotboll. 

ANNONS

Heerenveen hade en köpoption i låneavtalet, en option man alltså inte valde att utnyttja. Totalt noterades Nygren för sju mål samt sex assist på 51 matcher i klubben.

Publicerad 2022-01-30 kl 19:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto