Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skandalscener i svenskmöte - spelare blev slagen av supporter

Eredivisie

Groningen-Heernveen avbröts i slutskedet. 
Anledningen? Jetro Willems blev slagen i huvudet av en supporter.
- Jag kan ta stryk, säger han enligt Voetbal International. 

Foto: Skärmdumpar.

Skandalscener utspelade sig under söndagens svenskmöte och derby mellan Groningen och Heerenveen (0-2) i Eredivisie, Nederländerna. I slutet av matchen uppstod oroligheter på läktarplats, då en supporter tog sig in på planen, vilket gjorde att flera Groningen-spelare gick bort till sina supportrar för att lugna ner den hetsiga stämningen.

Det var inte speciellt välkommet, och ledde till ytterligare oroligheter. 

Groningen-backen Jetro Willems, som var framme vid supportrarna, fick motta ett slag i huvudet från en supporter, vilket gjorde att matchen pausades i runt 15 minuter innan den kom igång igen och spelades klart.

Annons

- Jag kommer från södra Rotterdam. Jag kan ta stryk, eller hur? Det är verkligen inte normalt, men vi kommer att sitta ner med klubben och så får ni höra mer senare eller i morgon, säger han enligt Voetbal International. 

Groningen-målvakten Michael Verrips:

Det är faktiskt bisarrt. Jag har inte så mycket att säga om det, säger han. 

Groningens tränare Dennis van der Ree:

- Jag förstår att folk är arga och känslomässiga, men det här är inte tillåtet. Jetro ville lugna ner det, då vi ville fortsätta och hålla uppe tempot, men det tog i stället ännu längre tid.

Enligt Voetbal International har nederländsk polis gripit supportern som slog Willems.

Groningen har så här långt haft en tung säsong och är nästjumbo, vilket innebär att klubben riskerar nedflyttning till den nederländska andraligan.

Annons

Svensken Aimar Sher blev den här eftermiddagen kvar på bänken för Groningen, medan landsmannen Simon Olsson hoppade in för Heerenveen. På Herenveens bänk satt även svenskarna Rami Kaib, Hussein Ali, Rami Al Hajj och Alex Timossi Andersson. 

Publicerad 2023-03-19 kl 22:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto