Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Supportrarna firade segern - då rasade läktaren: "Det var en chock"

Eredivisie 2021-10-18 kl 00:05

Vitesse-supportrarna firade lagets bortaseger mot NEC Nijmegen tillsammans med spelarna.
Då rasade läktaren.
- Det var en chock. Lyckligtvis överlevde alla, säger Vitesse-spelaren Riechedly Bazoer till nederländska tidningen NOS.

Foto: Bildbyrån/Skärmdump

Vitesse lyckades besegra NEC Nijmegen med 1-0 på bortaplan i Eredivise under söndagen. Efter matchen firade spelarna segern tillsammans med de tillresta bortasupportrarna. Vitesse-fansen hoppade och sjöng av glädje - men mitt under firandet rasade läktaren.

Delar av läktarsektionen, där fansen höll till, gav vika och rasade mot marken. Enligt den nederländska tidningen NOS ska ingen supporter ha skadats allvarligt i samband med händelsen, detta då ett skåp placerat under läktaren ska ha stoppat raset en bit ner.

- Så vitt vi vet har ingen skadats. Det var ett skåp under läktaren som förhindrade att något värre hände, säger NEC:s generaldirektör Wilco van Schaik till NOS.

ANNONS

Även Nijmegens borgmästare Hubert Bruls har uttalat sig om händelsen:

- Jag är väldigt chockad över det som hände. Lyckligtvis, så vitt vi vet, har ingen blivit skadad. Men händelsen måste utredas, och vi kommer att stötta en utredning till fullo, säger han till NOS.

Goffertstadion byggdes 1999 och kommer nu, tillsammans med händelsen, att utredas. Det uppger en talesperson för den nederländska säkerhetsnämnden till NOS.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto