Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenssons Willem II ramlade ur Eredivisie: "Det var då det rasade"

Eredivisie

Willem II ramlade i helgen ur Eredivisie.
Därmed ser det ut att bli spel för Max Svensson i andraligan nästa säsong.
- Om inget händer utgår jag från att jag spelar här nästa år, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Helsingborgs IF-yttern Max Svensson, 23, flyttade i fjol till nederländska Willem II och kan nu summera sin första säsong i Eredivisie. Svensson fick gott om speltid under säsongen, men i helgen blev det ett tungt slut, då Willem II ramlade ur högstaligan. 

Willem II ryckte upp sig i slutet av säsongen, och vann mot Utrecht med 3-0 i den sista omgången, men trots det räckte det alltså inte till ett nytt kontrakt. 

- Vi hade en väldigt bra avslutning. Efter att den nye tränaren kom in gjorde vi det riktigt bra, men tyvärr plockade de andra lagen också poäng när de behövde det och tyvärr räckte det inte hela vägen. Vi försökte att rädda det så gott det gick, säger Svensson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Hur var känslorna i omklädningsrummet efteråt?
- Det var såklart väldigt bittra miner precis efter matchen. Vi mötte Utrecht hemma, vann med 3-0 och gjorde en väldigt bra match. Sedan kom vi ut och hörde att resultaten inte hade gått vår väg, och då var det såklart jäkligt tungt, speciellt eftersom att vi verkligen hade gjort allt för att hålla oss kvar och hade vunnit rätt många matcher i slutet. 

Svensson menar vidare att säsongen förstördes mellan början av oktober i fjol och slutet av januari i år, då laget endast tog två poäng på 13 ligamatcher.

- Vi började sjukt bra, vann många matcher och plockade väldigt många poäng. Sedan hade vi några månader där vi plockade fyra-fem poäng, och det var egentligen där det rasade. När man har en så lång, tung period är det svårt att komma ur den, och då behövs en förändring. Efter att den nye tränaren kom in fick vi ny energi och lyckades vinna lite matcher, men då var det tyvärr försent, säger 23-åringen. 

ANNONS

Svensson stod för personlig del för ett mål och fyra assist på 34 ligamatcher.

- Just nu är det väl svårt att vara nöjd med säsongen, då jag kanske inte gjort så många poäng som jag hade önskat och speciellt eftersom att laget åkt ur. Samtidigt har jag fått spela väldigt mycket, och det var egentligen bara i de inledande matcherna, som jag började på bänken, vilket var naturligt som ny klubben. Efter att jag fick chansen tog jag den och tog en plats i startelvan, vilken jag lyckades hålla relativt under säsongen. Jag är nöjd med det, men sedan önskar man såklart alltid mer. 

Svensson har avtal till sommaren 2024, och funderar i dagsläget inte på sin framtid.

- Nu väntar semester, och vi har ett datum som vi ska vara tillbaka hos klubben. Om inget händer utgår jag från att jag spelar här nästa år, men man vet aldrig vad som kommer hända. Det kan vara mycket som händer med en klubb som åker ner. Det kan bli en ny tränare, och mycket kan förändras. Man vet aldrig, då det kan gå snabbt, så vi får avvakta och se vad som händer.

ANNONS

Vad vill du helst?
- Jag har egentligen inget att klaga på här - mer än att vi åkt ur. Det är sjukt tråkigt. Annars trivs vi bra här och har kommit in bra i livet här nere. Så sett trivs vi väldigt bra, men sedan var tanken inte att vi skulle åka ut när jag väl flyttade hit, säger han och avslutar:

- Nu blev det så och då får man ta det för vad det är och se vad som händer. 

Publicerad 2022-05-18 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto