Tibbling utvisad i svenskmötet - två gula kort på fem minuter

Eredivisie

Simon Tibblings FC Emmen har ännu inte lyckats plocka en trepoängare denna säsong.
I lördagens förlust mot Benjamin Nygrens Heerenveen blev Tibling utvisad - efter två gula kort inom loppet av fem minuter.

Inför säsongen valde mittfältaren Simon Tibbling att skriva på för nederländska FC Emmen där inledningen på ligaspelet har varit tung. På fem inledande omgångarna har Emmen inte lyckats vinna och under lördagskvällen kom ännu en käftsmäll - i dubbel bemärkelse för Tibbling.

Benjamin Nygrens Heerenveen rivstartade matchen där den tidigare Blåvitt-spelaren noterades för en assist på ledningsmålet och slog kort därefter även till med ett mål fram till 2-0.

Efter halvtidsvilan gick Emmen ut för att vända på steken men Tibblings försök blev kortvarigt. Inom loppet av fem minuter tilldelades Tibbling två gula kort och visades därmed ut i den 52:a matchminuten.

Efter Tibblings röda kort utökade Heerenveen även till 3-0 och 4-0.

Efter förlusten placerar sig Simon Tibblings FC Emmen på negativ kvalplats, med tre poäng efter sex ligamatcher.