Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bøe Risa petad ur VM-kvaltruppen: "Tycker inte United är rätt klubb…"

Norge

Hege Riise har presenterat sin första landslagstrupp.
Då är Manchester United-duon petad.
- Tycker att jag ska överväga något annat, säger mittfältaren Vilde Bøe Risa till norska TV2.

Det norska landslaget kom inte upp i nivå under EM i England och det blev ett platt fall. Martin Sjögren fick lämna uppdraget som förbundskapten efter mästerskapet, och in klev den tidigare landslagsspelaren Hege Riise.

När hon under tisdagen presenterade sin VM-kvaltrupp hade hon gjort en hel del förändringar. Fem spelare som var med till England var utanför truppen och sex nya spelare kommer att få chansen.

- Vi kände att det var viktigt att göra lite förändringar i förhållande till EM-truppen. Det ska vara ett konkurrenskraftigt lag och spelarna ska vara medvetna om att det går att vara en del av laget, säger Riise till norska TV2.

ANNONS

Bland de petade spelarna finns Manchester United-duon, Maria Thorisdottir och Vilde Bøe Risa, som sammanlagt har spelat 116 landskamper.

- Att spela för landslaget är det största för mig, så det här svider. Jag har pratat med Hege, hon ringde mig i går och som jag uppfattat det tycker hon nog inte att United är rätt klubb för mig att spela i och att jag borde överväga något annat. Det är tufft att höra, säger hon till TV2.

Thorisdottir uttrycker även hon sin besvikelse.

- Det är ingen hemlighet att det här är det mest smärtsamma telefonsamtalet jag har haft. Jag är otroligt besviken och det gör extremt ont. Det betyder mycket för mig att spela för Norge och jag tror att jag har mycket att bidra med.

Publicerad 2022-08-23 kl 21:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto