Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norge ger sig inte trots EM-nobben från grannarna: "Vi ska vara med"

Norge

PARIS. Sverige och Danmark söker EM 2029.
Därmed blev Norge ratat - men man ger sig inte.
- Jag reagerade med en gång att vi vill vara med, säger Lise Klaveness till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Under torsdagen kallade fotbollsförbunden i Sverige och Danmark överraskande till en presskonferens i samband med Uefa-kongressen Paris. Det visade sig att länderna gemensamt bestämt sig för att söka EM för damer 2029.

För bara ett år sedan fick Nordens EM-ansökan gällande 2025 nobben av Uefa och nu bestämde sig Sverige och Danmark att köra på egen hand. Norge fick beskedet för bara några dagar sedan - och då hade ändå norska förbundet velat dra i gång samtal om EM 2029.

- Vi var med på senaste ansökan och vi var alla väldigt besvikna när vi inte fick det. Nu jobbar vi med att både stötta det här initiativet men också att vara med på själva ansökan, säger Lise Klaveness till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Ännu så länge lever vi i en stark tro att ansökan blir starkare av att Norge är med. Vi vill hellre ha EM i Norden än inte i Norden och vi ska försöka komma med på vår kraft

Ingen besvikelse?
- Vi skall vara med. Vi ser framåt och vi ska in i detta och då tror jag det blir en väldigt stark ansökan.

Norge hoppas på gruppspelsmatcher i Oslo trots att Uefa var kritiskt till att Norden sökte med fyra länder senaste - och då Schweiz fick mästerskapet.

- Vi ska inte gå för det om det är en är en dålig kandidatur och försöka bevisa att det blir bättre (med Norge), Om det inte blir så, om man tror att det blir bättre utan, då kommer vi inte göra det, säger Klaveness.

Norges förbundsordföranden lovar att stå över besvikelsen om det bara blir Danmark och Sverige som söker i slutändan.

- Jag tror att oavsett hur ansökan blir så kommer Norden stå samman bakom den, det råder det inget tvivel om. Detta är mycket större än Fredrik Reinfeldt, Lise Klaveness, Jesper Møller och andra. Vi talar om nästa generation spelare, om kärnverksamheten. Det är det enda som betyder något.

Annons
Publicerad 2024-02-08 kl 17:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto