POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
NORGE
32v

Bendtner misshandlade taxichaufför - döms till fängelse

Foto: Bildbyrån.

Nicklas Bendtner blev åtalad för misshandel.
Nu döms anfallaren till 50 dagars fängelse. 
Däremot kommer han att överklaga domen.
- Det handlar inte om ett tillfälligt överfall på en tillfällig person, säger Bendtners advokat Anders Nemeth enligt BT

Det var i september som Nicklas Bendtner blev en del av en polisutredning. Rosenborg-anfallaren blev anklagad för att ha misshandlat en taxichaufför i Köpenhamn efter en "utekväll" med flickvännen Philine Roepstorff i Köpenhamn. Paret bestämde sig för att ta en taxi hem och under resans gång uppstod en konflikt mellan Bendtner och chauffören. Det ledde till att Bendtner bland annat knäckte chaufförens käke, som senare behövdes föras till sjukhus, skrev den danska tidningen BT då. 

För några veckor sedan väcktes därefter åtal mot dansken om just misshandel.

I dag ägde i sin tur rättegången rum och nu står det klart att den danske anfallaren döms till 50 dagars fängelse, samtidigt som han tvingas betala 11 300 kronor till taxichauffören som blev misshandlad. 

Under rättegången erkände anfallaren att han slog till chauffören i självförsvar, men nekade till att han delade ut en eller flera sparkar. 

Taxichauffören, som i sin tur stod åtalad för försök till misshandel, blev däremot friad från misstanke under rättegången. Enligt Bendtners flickvän Philine Roepstorff kastade chauffären en flaska mot paret, vilket då ledde till att Bendtner ska ha agerat i självförsvar, vilket i slutändan rätten inte höll med om. 

Bendtner har tillsammans med sin advokat Anders Nemeth valt att överklaga domen. 

- Vi är oense om olika saker, speciellt om sparkarna. Det handlar inte om ett tillfälligt överfall på en tillfällig person. Vi är glada över att det har kommit fram, säger Nemeth enligt BT. 

Publicerad 2018-11-02 kl 15:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå