Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Jörgen Lennartsson tar över norskt bottenlag

Eliteserien 2018-07-13 kl 13:13

Jörgen Lennartsson fick sparken av Blåvitt.
Nu tar tränaren över norska Lilleström.
- Jag är otroligt motiverad, säger Lennartsson till Lilleströms hemsida.

Foto: Bildbyrån.

För nästan exakt ett år sedan fick Jörgen Lennartsson sparken av IFK Göteborg. 18 poäng på 14 matcher var inte tillräckligt för Blåvitt-ledningen och inför den här säsongen tillsattes i stället Poya Asbaghi som ny huvudtränare.

Under VM har Lennartsson arbetat som scout åt det danska landslaget – och nu har han fått ett nytt tränaruppdrag. 53-åringen tar över norska Lilleström.

- Jag är otroligt motiverad, hungrig och inspirerad för att jobba som tränare igen. Lilleström passar mig perfekt med den kulturen, historien och andan som råder där, säger Lennartsson till klubbens hemsida.

Lennartsson ersätter en annan tidigare Blåvitt-tränare, Arne Erlandsen. Erlandsen fick sparken i slutet av juni.

ANNONS

Lilleström har haft en tung första halva på säsongen och ligger efter 16 spelade omgångar på en 13:e plats i tabellen, med samma inspelade poäng som Stabaek som är på kvalplats och Start som är under strecket.

När Fotbollskanalen pratade med Lennartsson, i samband med att han antog uppdraget i Danmark, sa han så här på frågan om han lagt det faktum att han fick sparken i Blåvitt bakom sig:

- Ja, det har jag gjort. Så som den här världen är så får man bara inse att det är en speciell värld och en speciell bransch. Ibland är det upp eller ner och sedan får man gå vidare och inte lägga någon energi på det.  

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto