Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslagsspelare stöttar Lagerbäck: "Spelaren gick för långt"

UEFA Nations League

Lars Lagerbäck hade i oktober ett gräl med Alexander Sørloth. 
Nu får den svenske förbundskaptenen stöttning av tre landslagsspelare.
- I det här fallet gick spelaren för långt, säger Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui och Joshua King i ett gemensamt uttalande på förbundets hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Lars Lagerbäck är i blåsväder i Norge efter att ha misslyckats med att leda Norges A-landslag till EM nästa sommar. I stället blev det under förra landslagsuppehållet förlust mot Serbien i play off-semifinalen i EM-kvalet. Lagerbäck hamnade även därefter i en het konflikt med RB Leipzig-anfallaren Alexander Sørloth, något som förbundskaptenen kommenterade på torsdagen. 

- Jag har genom åren arbetat med fyra olika landslag, i alla med samma ledarskapsfilosofi. Det bygger på att spelarna förstår varför vi gör som vi gör, att alla tar personligt ansvar för sina egna prestationer och landslagets prestationer på och utanför planen. Samtidigt är det inte onaturligt att konflikter uppstår i prestationskulturer, sa Lagerbäck bland annat i en kommentar på det norska fotbollsförbundets hemsida.

ANNONS

- Vi har sedan en dialog om någon upplever att något inte fungerar. Jag tolererar att det finns oenigheter om fotbollsfrågor. Alexander kom med flera anklagelser, som inte handlade om hur vi spelar fotboll, men som fortsatte med att Per Joar Hansen och jag är inkompetenta som tränare både ledar- och fotbollsmässigt. Under 30 år i internationell fotboll har jag aldrig upplevt att spelare har gått över gränsen på det sättet. Jag har haft många fotbollsdiskussioner med spelare som varit faktabaserade och som har handlat om fotboll. Men det har aldrig varit i närheten av detta, fortsatte han. 

Nu går i sin tur landslagsspelarna Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui och Joshua King ut och uttrycker stöd för Lagerbäck och övriga i landslagets ledarstab. Detta i ett gemensamt uttalande på förbundets hemsida.

ANNONS

- Förlusten mot Serbien var smärtsam för spelare och ledare. Det ska vara högt i tak, men i det här fallet gick spelaren för långt och vi är glada över att han bad om ursäkt för sitt beteende gentemot spelargruppen och ledningen. Samtidigt var hänvisningen till Cypern-matchen onödig av landslagsledaren, men vi förstår att han blev provocerad av att hans integritet blev utmanad. Det är mycket olyckligt att det läcker till media från de interna mötena. Det kommer inte att hända igen, och det är något vi i "kaptenlaget" kommer att diskutera med alla spelare i truppen, säger spelarna i uttalandet. 

Norge ställs i november mot Rumänien och Österrike i Nations League.

Publicerad 2020-10-22 kl 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto