Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE
51v

Norge skriver avtal - lika lön för damer och herrar

Foto: Bildbyrån.

Norges herr- och damlandslag kommer nästa år att få samma ersättning för spel i landslaget. Norska fotbollförbundet meddelade under onsdagen att det nya avtalet är påskrivet. 
- Det här avtalet är förmodligen unikt i världssammanhang, säger NFF:s generalsekreterare Pål Bjerketvedt till norska fotbollförbundets hemsida. 

Det norska herrlandslaget gick i början av oktober ut med att det sänker sin ersättning för spel i landslaget för att damlandslaget ska få lika ersättning av förbundets kaka.  Under onsdagskvällen gick norska fotbollförbundet ut med att de norska landslagskaptenerna Stefan Johansen och Maren Mjelde skrivit på avtalet. 

Det är nu officiellt att landslagen får lika ersättning för spel i landslaget. 

- Jag är stolt över att vara en norsk fotbollsspelare, säger Mjelde till hemsidan. 

- Det här avtalet är förmodligen unikt i världssammanhang. Det är väldigt positivt att Norge är en pionjär. Det här förtjänar tjejerna, säger Pål Bjerketvedt. 

Det norska dam- och herrlandslaget kommer därmed få drygt sex miljoner kronor var i ersättning för landslagsspel under 2018. Damlandslaget fick en ökad ersättning med drygt 2,5 miljoner kronor, samtigt som herrlandslaget släppte drygt 550 000 kronor till damerna.

Publicerad 2017-12-13 kl 21:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons