Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norska stjärnorna om sista VM-testet: "Viktig match för oss"

UEFA Nations League

GÖTEBORG. Sverige mot Norge.
Då jagar båda nationer en sista vinst inför VM.
- Den här matchen är lite viktigare än andra, säger norska Vilde Bö Risa till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Norge förlorade sin senaste match mot Spanien med 4-2. Och sedan förlorade Sverige mot Danmark med 1-0. Med drygt 100 dagar kvar till VM är båda nationer på jakt efter en sista bra känsla inför sommarens mästerskap.  

För Vilde Bö Risa blir det ett kärt återseende, den norska mittfältaren spelade i Kopparbergs/ Göteborg FC när man tog hem SM-guldet 2020 och känner till en del av spelarna.  

 - Det är fint att vara tillbaka i Sverige och det kommer att bli en tuff match i morgon. Jag har pratat med Filippa Angeldahl för att vi båda spelar i Manchester, säger hon till Fotbollskanalen och fortsätter:  

Annons

- I den här matchen blir det ju lite derbykänsla eftersom man känner många av spelarna. Det blir konstigt och lite speciellt – den här matchen måste man bara vinna, den är lite viktigare än alla andra tycker jag.  

Ada Hegerberg:  

- Väldigt gott att vara tillbaka, sedan har jag en god känsla för att det är Göteborg. Min man har spelat här i flera år, det är alltid bra stämning runt fotbollen och stadion när man är i Sverige. Det blir en fin match och fint derby för oss. Det är en viktig match för oss, säger hon.  

Sista inför VM hur viktigt är det att få med bra resultat?
- Att få med sig bra resultat är alltid viktigt. Vi spelar alltid för att vinna matcher, sedan har vi fått en bra coach sedan turneringen i fjol och det är lite nya spelare så vi har inte fått så jäkla mycket tid till att få allt på plats. Nytt system och relationer. Där har vi alla möjligheter inför mästerskapet.  

Annons

Börjar det arta sig ändå?
- Det är väldigt speciellt med uppladdning mot VM. För vi är ju med klubbarna och har en väldigt viktig klubbvardag med serie och CL. Så man måste vara väldigt bra på att switcha. Vi har använt tiden väldigt bra, vi har fått en vecka tillsammans som vi använt och ett tufft test mot Spanien och vi vill lyfta oss mot Sverige.  

Guro Reiten: 

- Det blir en tuff uppgift. Vi kommer från en tuff match mot Spanien där vi inte får med oss så mycket och är missnöjda med prestationen i den matchen. Sverige är ett av världens bästa lag och är alltid med och kämpar om medaljer i mästerskap. Vi känner många som står på andra sidan och får försöka stoppa dem så gott det går. Sedan får vi utnyttja chanserna när vi får. 

Publicerad 2023-04-11 kl 15:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto