Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Billborn tar över Sarpsborg

Eliteserien 2022-01-07 kl 16:03

Stefan Billborn har fått ett nytt uppdrag.
Förre Hammarby-tränaren tar nu över norska Sarpsborg. 
- Jag har fått andra erbjudanden också, men det var något med Sarpsborg som pirrade lite extra, säger han till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Stefan Billborn.

Stefan Billborn tvingades i fjol bort från Hammarby efter att ha lett Stockholmsklubben till svenska cupen-titeln och har sedan dess varit utan uppdrag.

Nu meddelar Sarpsborg att Billborn tar över som chefstränare i den norska klubben. 

- Sarpsborg 08 får en tränare som står för en positiv fotboll och har ett stort engagemang för klubben. Jag vill spela en fotboll som jag själv tycker är rolig att titta på, säger Billborn i en kommentar på klubbens hemsida.

- Sedan är det så klart motståndare på planen som gör det svårt, men jag vill att vi ska stå för en fotboll där vi först och främst tror på vår egen förmåga. Jag vill att vi ska äga vår egen framgång och lyckas med det vi vill göra.

ANNONS

Klubben skriver vidare att man har haft löpande kontakt med Stefan Billborn i flera månader. Förre Hammarby-tränaren bekräftar själv att han har tackat nej till andra klubbar för att ta uppdraget i Sarpsborg.

- Det stämmer. Jag har fått andra erbjudande också, men det var något med Sarpsborg som pirrade lite extra. Jag tackade också nej till en annan klubb tidigt i processen. Det var en risk att ta, men jag ville verkligen det här, säger Stefan Billborn.

Stefan Billborns nyskrivna kontrakt med Sarpsborg sträcker sig över säsongen 2024. Sportchef Tomas Berntsen är nöjd med klubbens tränarrekrytering.

- Han är en högt, högt respekterad tränare som kan visa upp toppresultat nyligen. Det är en tränare som står för en offensiv fotboll med mycket mål och högt presspel. Vi får en tränare som vill utveckla ett lag som ska dominera matcher och underhålla publiken, säger Berntsen.

ANNONS

Sarpsborg slutade på åttonde plats i den norska högstaligan förra säsongen. Svenskarna Mikael Dyrestam och Anton Salétros tillhör sedan tidigare klubben. Förre Malmö FF-forwarden Guillermo Molins bekräftade även nyligen att han är nära att förlänga med klubben.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto