Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Solbakken förlänger med norska landslaget

Norge

Ståle Solbakken stannar som förbundskapten för Norge.
Profilen har förlängt sitt avtal över ett eventuellt VM 2026. 
- Jag är tacksam för förtroendet, säger han. 

Foto: Bildbyrån.

Det norska fotbollsförbundet gick under måndagsmorgonen ut med att förbundskaptenen Ståle Solbakken skrivit på ett nytt kontrakt, som sträcker sig över ett eventuellt VM 2026.

Solbakken, som tog över efter Lars Lagerbäck i slutet av 2020, är glad över förlängningen.

Jag är tacksam för förtroendet och att NFF vill förlänga kontraktet. Jag känner att vi är på rätt väg i utvecklingen av laget, spelarna och staben, säger han på förbundets hemsida.

Samtidigt är Solbakken, under en presskonferens, öppen med vad han kommer att tjäna.

- Sex miljoner (norska kronor, motsvarande 5,8 miljoner svenska kronor), säger förbundskaptenen enligt den norska tidningen VG. 

Annons

På frågan om det finns bonusar bryter förbundsordföranden Lise Klaveness in:

- Han har bonus på mästerskap, men noll i grundlön. Vi har bestämt att vi ska vara öppna med lönen till förbundskaptenen. Det är ingen annan förening, säger hon enligt VG. 

- Ståles lön är densamma som tidigare, men då var det en inbyggd bonus. Den har nu blivit en del av grundlönen, fortsätter hon.

Norska förbundets generalsekreterare Karl-Petter Løken bekräftar i sin tur att Solbakkens bonus vid et EM- eller VM-avancemang är på fem miljoner norska kronor, motsvarande 4,8 miljoner svenska kronor. 

Svenska Fotbollförbundet har i sin tur tidigare valt att mörka bonusar till ledare och spelare i herrlandslaget vid exempelvis avancemang till mästerskap. 

Norge har en poäng efter två omgångar i EM-kvalet. Landslaget är med i samma grupp som Skottland, Spanien, Georgien och Cypern. 

Annons
Publicerad 2023-05-15 kl 09:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto