Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
NORGE
2v

Rosenborg behåller Bendtner - även om domen står kvar: "Olyckligt"

Foto: Bildbyrån.

Nicklas Bendtner blev i dag dömd till fängelse.
Nu meddelar Rosenborg att klubben vill behålla dansken. 
- Det är olyckligt för både klubben och Nicklas, säger Rosenborgs vd Tove Moe Dyrhaug till Eurosport.no. 

Rosenborgs danske anfallare Nicklas Bendtner blev i dag dömd till 50 dagars fängelse och till 11 300 kronor böter till en taxichaufför, som han efter en utekväll i Köpenhamn misshandlade och såg till att denne fick föras till sjukhus. Bendtners advokat Anders Nemeth meddelade efteråt att de kommer att överklaga domen.

Nu kommenterar Rosenborgs vd Tove Moe Dyrhaug domen och meddelar att klubben, även om domen står kvar, behåller anfallaren.

- Ja, sa hon till Eurosport.no efter en fråga om anfallaren fortsatt är anställd av Rosenborg även om domen kvarstår efter överklagan. 

- Det är olyckligt för både klubben och Nicklas. Det är självklart att vi skulle vilja slippa det här, men det är det danska rättssystemet som dömer och vi måste ta hand om honom som fotbollsspelare i Rosenborg vidare, säger Dyrhaug. 

Så här skrev klubben bland annat på sin hemsida om domen:

"Vi försvarar Nicklas som person, men inte den handling som han är dömd för i det här fallet. Vi kan inte kommentera omständigheterna kring händelsen. Vi tar saken allvarligt och förstår att vår kommentar är av stort intresse. Det är ett svårt fall, där det finns många olika uppfattningar. Det är inte lätt att veta vad som är rätt reaktion. När det gäller Bendtners tillgänglighet inför söndagens match, så är det enbart sportsliga bedömningar som bestämmer det".

Däremot kan det vara färdigspelat för anfallaren i det danska landslaget om domen står kvar, i varje fall fram till straffet är sonat.  

- Om du är dömd för våld, så kan du inte spela i landslaget, säger Peter Möller, sportdirektör på DBU (Danmarks fotbollsförbund) till Ritzau. 

- Det är som i övriga samhället. När straffet är sonar är det upp till Åge Hareide (förbundskapten) att bedöma om Bendtner ska bli uttagen. För DBU:s del är han välkommen igen när straffet är sonat, fortsätter han. 

Bendtner är uttagen i Rosenborgs matchtrupp till söndagens ligamöte med Odd och kan därmed komma till spel då i Tippeligan. 

Publicerad 2018-11-02 kl 17:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons