Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

U21-hjältens hemska tavla: "Lär få se den på youtube"

U21-EM

U21-landslagsmannen Andreas Linde var på väg mot succé i sin ligadebut med norska Molde. Då kom tavlan som förändrade allt.
- Jag lär få se den på youtube många gånger, suckar svensken.

Tidigare den här sommaren var Andreas Linde med om den blågula festen i Tjeckien där han och resten av U21-truppen trotsade alla odds och vann EM-guld åt Sverige. Och på måndagen skulle Linde skriva nästa lyckosamma kapitel i sin hittills ganska korta karriärskrönika, genom att för första gången få chansen från start med Molde i ligan mot Odd Grenland.

Och det gick, till en början, mycket bra.

Med flera fina räddningar såg 22-åringen till att cementera ledningen och fixa segern åt sitt lag, som med 20 minuter kvar av matchen hade försprånget med 2-1. Då kom bakslaget – och det ordentligt. I en till synes ofarlig situation lade Andreas Linde ned bollen på marken för att skicka en lång passning uppåt i planen, utan att registrera Odds Jone Samuelsson som dröjt sig kvar vid målgården just bortom målvaktens blickfång.

ANNONS

Överraskningen blev total och för att lösa situationen tvingades Linde riva ned motståndaren, vilket ledde till både rött kort och straffspark. Ett läge som Odd tog vara på och slog in slutresultatet 2-2.

- Allt gick så snabbt och jag hann inte reagera på annat sätt än att fälla honom och hoppas att vi skulle lösa straffen. Men tyvärr blev det inte så, säger Linde till norska Verdens Gang.

- Jag hade för dålig koll runtomkring mig. Det var första och sista gången. Men tyvärr lär jag väl få se den här situationen många gånger framöver på youtube.

Publicerad 2015-08-11 kl 08:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto