POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
OLOF LUNDH
10å

Lundh: BP mot HIF var pojkar mot män

Den lilla, pipiga BP-klacken hånade Henrik Larsson.
De skrek att han var pensionär.
De ska vara glada att han är till åren – annars kunde det ha blivit tvåsiffrigt.

Sett i perspektivet att Henrik Larsson är landslagsanfallare och att Sverige spelar en ödesmatch mot Danmark om en knapp månad var det ingen stormatch från 37-åringen. Han nickade förvisso in 3-0 men kunde (och borde) nog ha gjort minst två till bara före paus.
Om jag var Lasse Lagerbäck hade jag kliat mig lite bekymrat i skägget med tanke på VM-kvalet.

Fast jag förstår om HIF-tränaren Bosse Nilsson njuter av att ha Larsson i laget. För även när han inte når högsta klass så är han en bra bit längre än de flesta i allsvenskan, och det räcker ofta ganska långt med en Larsson i laget som klokt, smart och vänligt men bestämt leder sitt HIF.
Rätt kul att höra honom skrika ut order, för det kan man göra på Grimsta IP.

Med tanke på tabellen var det ett toppmöte mellan Brommapojkarna och Helsingborg, inför matchen skilde bara tre poäng lagen åt. Efter matchen skiljde bara sex poäng lagen åt, men sett till spelet såg det ut som om BP skickat ut sitt juniorlag av misstag.
Pojkar mot män och att HIF bara lyckades få in tre bollar kan BP tacka U21-keepern Kristoffer Nordfeldt som verkligen var vass.

I andra änden av planen fick knappast hans U21-rival Pär Hansson ett riktigt test. Däremot imponerar hans insparkar och utsparkar. En ruggig precision vilket gör det till ett vapen. Ofta kan han sätta i gång spelat snabbt, rappt och med säkerhet i träffbilden och det gör HIF till ett vasst kontringslag. Bara det borde vara något som talar till Hanssons fördel.

Helsingborg toppar nu allsvenskan och att man är ett lag för toppen är det inget snack om. Men BP var faktiskt inget riktigt motstånd att bedöma guldchanserna för Larsson o Co. Åtminstone inte det lag som sprang ut på Grimsta denna kväll.
Snarare var det så att Helsingborg slarvade i anfallsspelet och inte var särskilt effektiva. Självklart kan jag fatta att de lirarna slår av på takten i andra halvlek, men inte innan dess.

Mot ett starkare mittfält kommer inte Helsingborg att få det övertaget som BP gav dem och det kommer innebära att chanserna blir färre och av sämre sort. Då håller det inte att missa den typen av lägen som Larsson, Jönsson och de andra hade.
Mot Halmstad blev man också straffat efter att ha haft ledningen i matchen men inte klarat hålla skärpan framför mål.

BP får ladda om och alla som sett laget tidigare i vår vet att man kan betydligt bättre. Fast om Helsingborg inte var koncentrerat så var förortslaget och plantskolan helt borta. Man bjöd på 1-0 efter en fast situation och styrde själva in 2-0 efter en hörna.
Ovanpå det sprang spelarna runt som ett pojklag som blir tokutspelat – alla spelade för sig själva och skulle avgöra där och nu. Det var inte vackert.

Det är snart bara 27 år kvar till Henrik Larsson blir ålderspensionär på riktigt och innan dess har han sedan länge slutat spela fotboll.
Men om BP-klacken tycker att han uppträdde som en gamling på planen, då vill jag höra hur de tyckte de rödsvarta förde sig i 90 minuter?

*****

Samuel Wowahs frispark till 2-0 var vårens frispark. Örebro kan verkligen spela läcker fotboll i perioder, men varför slutade man mot Hammarby? Kunde ha kostat

*****

Kalmar FF börjar få upp ångan. Tredje raka segern och även om det inte var vackert och rymde både straffmiss och en tveksam utvisning så är det resultaten som styr.
Det kommer mer från Kalmar FF. Mycket mer.

*****

Lider med Tony Gustavsson som knappast kan klandras för att Hammarbys trupp är så tunn. Nu väntar tre tuffa matcher på en vecka: Mjällby i cupen på onsdag, Malmö hemma på söndag och BP borta nästa onsdag.
Kan bli tre förluster till.

*****

Tänk att Emra Tahirovic inte ens tar plats i Örebro SK.

*****

Hammarbys vd Michael Andersson har det ändå ganske bra, se bara på den klubb han lämnade: IFK Norrköping. Ny förlust i superettan och denna gång hemma mot Vasalund. Ännu har klubben inte vunnit i år och den ekonomiska krisen är total i Peking.
Undrar om man reder ut det? Eller blir det ett nytt Öster? Eller rentav konkurs? Inget kan uteslutas

Publicerad 2009-05-11 kl 23:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå