Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh: Elfsborg borde ha tagit tre poäng – inte en

KALMAR. Ricardo Santos vådaskott fixade 2-2 och en poäng till Kalmar. Rättvist eller ej spelar mindre roll. Men Elfsborg måste gräma sig mest sett till dominansen.

Kalmar-Elfsborg blev precis den intensiva och underhållande match jag hoppats på mellan två av allsvenskans tungviktare på senare år. Fyra mål. Hetta. Passion. Intensitet. En del snygga kombinationer och sjysst spel i perioder.

Visst var det en del bjudningar bakom ett par mål och matchen pendlade en aning i kvalitet – men bägge lagen bjöd till.

Sett till Kalmars något famlande start på allsvenskan så var Nanne Bergstrands klubb i störst behov av en seger och en övertygande insats. Brassegate var knappast den uppladdning laget behövde och inte ens drömstarten där Ricardo Santos tryckte in 1-0 hjälpte KFF att verkligen ta kommandot på matchen. Jag håller inte med Nanne Bergstrand om att de rödvitas spel var bedrövligt, men de hade svårt att skapa tryck även om laget hade bollen.

Istället var det Elfsborg som imponerade, dels på sättet som man reste sig trots tidigt underläge och verkligen tog över matchen, dels på sättet man skapade lägen och fixade 1-1 på hörna och 2-1 på en snygg Bajrami-räd som gav inspel till Jawo och vidare till Daniel Nordmark. Och man hade bud på fler mål, Petter Wastå gjorde en bra räddning efter Johan Larssons skott efter en snabb spelvändning.

Det går inte att klaga på Elfsborgs målfabrikation sett till att man gjort åtta mål på de två senaste matcherna, ändå var känslan att det var Borås-laget som borde och kunde vunnit matchen.

Anders Svensson, Jawo och de andra dominerade i långa stycken och sett till det överläget så skulle man dödat matchen med ett 3-1.

Istället slog Ricardo Santos till i slutskedet och skickade in 2-2 och ordnade en pinne. Nog nödvändigt för att Kalmar som haft en knackig start på säsongen och där man nog minns att den svaga starten 2009 gjorde att man aldrig riktigt var med i guldsnacket.

Målet är ju i år att man ska vara med och slåss om titeln och då krävs poäng även i starten och sedan kanske spelet hänger på i takt med att planerna blir bättre.

Även om det säkert irriterade att lämna Kalmar med en poäng är det inget snack om att Elfsborgs spelare måste vara fyllda av självförtroende sett till starten av allsvenskan. Att klara av att ta poäng mot Kalmar borta på en plan som inte gynnade något lag är trots allt stärkande. Även om insatsen bara gav en poäng så bar den mästarprägel.

*****

Inget snack om att Malmö FF imponerade mot Örebro och att segern var välförtjänt, men jag är ändå fascinerad över att det redan väller in mejl om SM-guld för klubben. Det är ett tag kvar på säsongen.

För det första lär få lag spela som ÖSK mot MFF och sedan dröjer det innan alla planer blir som på Swedbank Stadion. MFF:are överlag vinner nog på att ligga lågt.

*****

Domaren Martin Ingvarsson hade inte sin bästa eftermiddag i Kalmar. Det röda kortet på Sobralense var väl hårt dömt.

*****

AIK kollade in Jael Ferreira i Brasilien och nobbade anfallaren. Sportchefen Björn Wesström sa på en utfrågning med Offside att han trodde Kalmar skulle få problem med brassen. Inget snack om att han hittills har fått rätt.

Fast det är väl som managern Dave Sexton skrev ovanför Uniteds omklädningsrum – ungefär så Så länge en spelare ger motståndarna mer problem än han ger det egna laget så får han vara kvar.

*****

Tänk att Malmö var nära att låna ut Agon Mehtmeti.

*****

Undrar vad Michael Svensson sa efter 0-6?

*****

Så som Örebro spelar var kanske inte en anfallare första prioritet, eller? Sedan var det rätt stor skillnad på Paulinho i Örgryte och på slutet i Hammarby.

*****

Zlatan Ibrahimovic har hittat tillbaka med tre mål på tre matcher. Det behövde han.

Publicerad 2010-03-27 kl 23:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons