POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
OLOF LUNDH

Lundh: Fattar verkligen att Hamrén är pressad

Zlatan Ibrahimovic siktar på spel fredag.
Han tränar för spel fredag.
Fast han verkar inte tro på det själv.

En underbar försommardag välkomnade landslaget till Råsunda för en andra dags träning inför EM-kvalet. Solen värmde gött, det var bra drag under passet och från läktarna skrek barn och ungdomar efter Zlatan Ibrahimovic.

Superstjärnan svävar alltid över landslaget, oavsett vad som händer och om han är med eller ej. Zlatan ägnade träningspasset till att gnugga på egen hand med sjukgymnasten Rickard Dahan. Hans skadade ankel ska testas.

Sett till att Zlatans trots allt rörde sig rätt ledigt med bollen och såg stark ut fick jag verkligen intrycket att Sveriges lagkapten är med i startelvan mot Moldavien.

Annat efter presskonferensen i källaren på landslagets hotell. I de deppiga katakomberna var Milans anfallare pessimistisk om sina chanser när kamerorna rullade.
”Om det varit match i dag hade jag inte kunnat spela.”

Lagkaptenen jobbar på med sikte på att spela redan i Chisinau. Schemat är upplagt så att han ska spela i Chisinau på fredag.
Tabletter och sprutor är inte uteslutet – även om Zlatan inte verkade sugen.

För anfallaren var öppen med att om man skulle ha sparat honom till mötet med Finland på tisdag då hade han inte ens tränat på Råsunda med Dahan.
Så risig är hans ankel, och det handlar om att han inte vågar tro att den ska bära 98 kilo muskler i hög fart.

Samtidigt var han tydlig med att Erik Hamrén stakat ut riktningen.
Tanken är att man ska göra allt för att Zlatan ska spela mot Moldavien på fredag kväll.
Allt på ett kort helt enkelt.

Inget konstigt i det, för om Sveriges EM-hopp verkligen ska leva över sommaren är det enkelt: då krävs sex poäng, tre mot Moldavien och tre mot Finland.
Ingen lätt uppgift.

Särskilt inte om man ser till de två senaste EM-kvalen då blågult gick under med man och allt i Amsterdam och sedan knappt besegrade moldaverna hemma på Råsunda.
Inga matcher som glädjer någon – och det sätter stämningen.

Erik Hamrén hann knappt samla landslaget på Park Hotell i Stockholm innan han gled ner i försvarsställning. Förbundskaptenen ger ett pressat intryck.
Fullt förståeligt.

Taggarna är i varje fall inte riktade inåt och Hamrén verkade trött på frågan om Zlatans skadade ankel redan innan någon frågat om den.
Fullt förståeligt.

Två ödesmatcher väntar Sverige och därmed även förbundskaptenen. Uppladdningen är allt annat än optimal.
Förutom ankeln som vi inte ska fråga om så har Safari och Antonsson fallit ifrån och Martin Olsson har ännu inte synts till.

Lägg på att Ola Toivonen inte spelat så mycket på slutet och att Olof Mellberg inte spelat alls och att spelaren med en skadad ankel inte heller lirat så mycket.
Ja, ni fattar, det finns en del för Hamrén att fundera på.

Finns det inga bättre alternativ än en halvskadad Zlatan, undrar ni säkert? Nja, förr i tiden hade jag kanske velat ha in en reserv, fast i det här läget vill jag ha honom på plan.

Med Milan-stjärnan på topp så blir det öppningar för de andra och även om han inte glänste till fullo mot Moldavien senast så var det ofta hans briljans som fixade öppningarna och målen.

Därför förstår jag att Erik Hamrén sätter allt på ett kort i detta läge.
Med sex poäng i potten så kan han inte spara på sitt ess, det måste ut på planen. Sedan får sommaren läka ihop honom till nya ödesmatcher.

***
Elmander och Källström i Galatasaray hade kunnat höja intresset för turkisk fotboll i Sverige. Hade dessutom varit en kul flytt.
Tyvärr tror jag inte Källström får ta steget till en vass klubb i någon av de största ligorna.
***
Får skit för att jag gärna sett Kennedy Bakircioglü i landslaget. Tror fortfarande att han kunnat kliva in och tillföra offensiv, särskilt mot två lag som lär backa hem.
***
Marknaden i Europa verkar sval. Behrang Safari till Anderlecht och Elmander till Galatasaray. Dessutom finns det ett gäng spelare som inte har ny klubb trots att de går gratis.
***
Visst kan man kritisera Ola Toivonen för att han är ärlig och säger att han utnyttjar situationen när han faller lätt.
Om det sker i Chisinau så köper nog de flesta det.
***
Patrick Vieira är den bäste som Zlatan spelat med. Stort av honom att hylla fransmannen som kombinerar fysik och attityd med teknik.

Publicerad 2011-05-31 kl 21:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå