Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh: Flávio – AIK:s guldfynd

Alla oroar sig för Ivan Obolos flytt. Brassen Flavio visar att det finns fler matchvinnare i AIK. Den värvningen kan bli värd guld – SM-guld.

Allsvenskan fick en ny serieledare efter att AIK:s Dulee Johnson visat klassen när han fick sitt andra skottläge mot Trelleborg. Ett högkaratigt avslut som betydde 1-0 och tre poäng där liberianen nu lär få rubriker för det han är i AIK för att göra.

Förspelet var nya brassen Flávio delaktig i – och han var matchens kung.

Mötet med Trelleborg var bara Antônio Flávios tredje start för AIK och sällan har man väl sett en brasse gör så starkt intryck från start. Afonso Alves debut för Örgryte var klass, men sett till insatsen mot Trelleborg har AIK:s sportchef Björn Wesström onekligen fyndat i Brasilien.

Den bollskicklige brassen gav AIK ytterligare en dimension och i takt med att han lära känna medspelarna och vice versa så kan det bli ett ruggigt vapen.

Under större delen av matchen dominerade AIK och egentligen är det en svaghet att man bara gör ett mål sett till bollinnehavet, trycket och de lägen man spelade sig fram till. Mot ett bättre motstånd hade det kunnat straffa sig och när man nu hyllar de nya serieledarna får man inte glömma bort Daniel Örlund .

AIK:s tidigare ratade keeper fixade säsongens elfte nolla på slutet när han stoppade Marcus Pode och gjorde allt rätt.

AIK har nu makalösa tolv segrar varav elva med uddamålet och det tyder på en styrka att trots allt kunna hålla ut och veta att det ofta räcker med ett mål. Och det påminner inte så lite heller då Stuart Baxter ledde AIK till SM-guld 1998 och laget gjorde 25 mål på 26 matcher.

Blir det nytt SM-guld? AIK är säkert med i striden hela vägen, så starkt är laget men konkurrensen är tuff från flera andra lag.

Kalmar, Helsingborg och Göteborg är alla försvagade av skador och spelarförsäljningar och Elfsborg är det lag som känns naturligast att tippa som vinnare längre fram i höst.

AIK kan inte snacka bort att man har ett grymt schema under hösten med Elfsborg, Göteborg och Helsingborg på bortaplan och även två derbyn mot Hammarby och Djurgården. Fast först väntar Häcken borta och det är knivigt nog för Solna-klubben.

Fast det är efter landskampsuppehållet och fram till dess kan AIK:arna njuta av att vara i den absoluta toppen av allsvenskan.

Och tänka på att oavsett vad som händer med Ivan Obolo så finns Antônio Flávio i klubben – och ihop kan den sydamerikanska duon bli det som gör att det blir en härlig höst för AIK.

Publicerad 2009-08-29 kl 18:52
Annons
Annons
Annons