Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh: Kanonaffär för Malmö - och Toivonen

Ola Toivonen kom i väg till ett storlag i rätt liga.
Malmö FF får kungligt betalt.
Även om det är förståeligt att fansen undrar vem som ska ersätta?

Malmö FF och PSV Eindhoven nådde till slut mål och det är inte utan att man måste beundra Hasse Borg som förhandlare.
Han är värre än en holländare, enligt vad jag förstår. Återigen ser han till att MFF får grymt betalt för en spelare.

Till listan av Zlatan Ibrahimovic, Afonso Alves och Markus Rosenberg kan nu läggas Ola Toivonen dryga 40 miljoner kronor. Exakt vad avtalet är värt går egentligen inte att säga förrän efteråt - då man vet om PSV vann ligan och om Toivonen såldes vidare och vad allt det gav.

Som i fallet med Afonso Alves så innebar hans flytt till Middlesbrough att det rasslade in ytterligare miljoner till Malmö FF.
Toivonen kanske inte har den kapaciteten, men det är å andra sidan ingen som riktigt vet. Han får en grym chans i en storklubb i en liga på rätt nivå.

Fast det är höga krav i de holländska storklubbarna. Fråga Kennedy Bakircioglü? Eller Markus Rosenberg? Två som hamnade i kylan i Ajax när de inte ansågs bra nog.
Ola Toivonen måste ganska kvickt ta sig in i den holländska storklubben som gjort en svag höst och visa sig värd pengarna. Annars blir det tufft.

Frågan alla i Malmö ställer sig är givetvis: kunde vi inte behållit honom? Med nya arena och allt. Jo, det är klart att man kunnat. Men varför ska man behålla honom om man får 40 miljoner kronor i en ekonomisk istid som denna. Det vore nästan korkat.
Det är svårt för svenska klubbar att komma över 40 millar - det har bara hänt en gång och vi har bara haft en Zlatan i landet.

Lägg till att Toivonen knappast varit på humör för spel i den ljusblå tröjan om han stoppats från sin drömflytt.
Vi får inte glömma bort att förutom att utvecklas som spelare och ta steg i karriären så innebär flyttar av denna typ att man kan säkra sin ekonomi för nästa resten av livet.
Det måste vara en del av svenska klubbars filosofi att sälja spelare - förutsatt att man får bra betalt nog.

Men nu måste Malmö FF agera och om man varit proaktiva så har man några namn på gång in redan. Varför inte Alvaro Santos som tydligen vill till Sverige men som inte HIF har råd att lösa? Helt klart är att man måste ha mycker mer offensiv kraft i laget och nu har man en plånbok att vara offensiv med.

Publicerad 2009-01-14 kl 16:26
Annons
Annons
Annons