Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
OLOF LUNDH

Lundh tippar allsvenskan: Örebro

Örebros placering: 5

Vad kommer att göra fansen glada?
John Alvbåges högklassiga målvaktsspel. Värt många poäng och sedan är han bra på att marknadsföra ÖSK.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att Roni Porokara försvinner i sommar. Finnen är inne på sista året på kontraktet och det är sista chansen för ÖSK att tjäna pengar på honom.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Porokara givetvis, som var nära en flytt till Maccabi Haifa i vinter, och sedan landslagsbacken Michael Almebäck och jänken Alejandro Bedoya som kämpar för att nå VM med USA.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Kanske en etablerad anfallare om Kim Olsen inte hittar rätt. Sedan handlar det mer om att fylla på truppen, man saknar bredd efter att man tappat spelare.

Hur säkert sitter tränaren?
Finske Sixten Boström har fått ÖSK att både spela en attraktiv och vinnande fotboll och i dagsläget handlar det bara om risken att han blir värvad.

Hur går det för laget?
Örebro har efter återkomsten i allsvenskan höjt nivån år för att sluta på 6:e plats i fjol. I sina bästa stunder kan klubben som kör med 4-3-3 piska alla allsvenska lag, oftast hemma på sitt konstgräs men även på bortaplan. Främst är det på kanterna som man kommer fram och skapar lägen men en svaghet är att man gör få mål. Visst, det vägs upp av Alvbåge o Co i backlinjen men det krävs att Porokara inte tappat motivationen och att Olsen hittar formen från sin första tid i Sverige för att mitt tips om en 5:e plats ska slå in.

Publicerad 2010-03-13 kl 11:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons