Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lundh tippar allsvenskan: Örebro

Olof Lundh

Örebros placering: 5

Vad kommer att göra fansen glada?
John Alvbåges högklassiga målvaktsspel. Värt många poäng och sedan är han bra på att marknadsföra ÖSK.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att Roni Porokara försvinner i sommar. Finnen är inne på sista året på kontraktet och det är sista chansen för ÖSK att tjäna pengar på honom.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Porokara givetvis, som var nära en flytt till Maccabi Haifa i vinter, och sedan landslagsbacken Michael Almebäck och jänken Alejandro Bedoya som kämpar för att nå VM med USA.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
Kanske en etablerad anfallare om Kim Olsen inte hittar rätt. Sedan handlar det mer om att fylla på truppen, man saknar bredd efter att man tappat spelare.

ANNONS

Hur säkert sitter tränaren?
Finske Sixten Boström har fått ÖSK att både spela en attraktiv och vinnande fotboll och i dagsläget handlar det bara om risken att han blir värvad.

Hur går det för laget?
Örebro har efter återkomsten i allsvenskan höjt nivån år för att sluta på 6:e plats i fjol. I sina bästa stunder kan klubben som kör med 4-3-3 piska alla allsvenska lag, oftast hemma på sitt konstgräs men även på bortaplan. Främst är det på kanterna som man kommer fram och skapar lägen men en svaghet är att man gör få mål. Visst, det vägs upp av Alvbåge o Co i backlinjen men det krävs att Porokara inte tappat motivationen och att Olsen hittar formen från sin första tid i Sverige för att mitt tips om en 5:e plats ska slå in.

Publicerad 2010-03-13 kl 11:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto